Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poločasové vedení nestačilo, Vaňov podlehl Mojžíři

 Mojžíř B – TJ Vaňov 3:2 (0:2)

 
Sestava: Grund – Adamec, Caninec, Harciník, Příhoda – Houda, Sibal, Sluka, Gerlický, Orság (51. Dvořák T.) – Zemín
 
Čtyři zápasy jarní části sezony a pouhý jeden bod, tuto bilanci chtěli vaňovští napravit na půdě Mojžíře, kde se střetli s místní rezervou. Za slunného počasí a s bouřlivou kulisou, jak je v Mojžíři zvykem.
A začátek byl opravdu slibný. Hned ve 4. minutě se hosté ujali vedení, když po skvělé spolupráci Sluka, Zemín, Gerlický, poslední jmenovaný z hranice vápna prostřelil domácího gólmana. Domácí se snažili o rychlou odpověď, především pomocí dlouhých balonů přes obranu na nabíhající útočníky. Jak s balony do vápna, tak rohovými kopy si ale dokázali vaňovští v čele s Grundem v brance poradit.
Hosté se snažili o kombinaci a mojžířským občas nezbylo nic jiného, než faulovat. Po jednom z faulů se z následného přímého kopu z uctivé vzdálenosti dokázal prosadit Sluka, když míč zakroutil kolem zdi na bližší tyč, ke které se domácí brankář nestihl přemístit. Stav 0:2 vydržel až do poločasu.
Do druhé půle domácí prostřídali a na jejich hře to bohužel bylo znát. Obraz utkání se otočil a byli to domácí, kdo kombinovali. Hráči Vaňova měli míč stále méně na svých kopačkách a v 52. minutě poprvé inkasovali. A hned o šest minut později bylo vyrovnáno, když ani jeden ze stoperů nedokázal po centrovaném balonu ze strany odklidit balon před důrazným Vondráčkem.
Poté se hra často přerušovala kvůli menším či větším faulům, zápas byl čím dál vyhecovanější a nutno podotknout, že se začal rozhodčímu vymykat z rukou. Stále to ale byli domácí, kdo měl víc ze hry. To se bohužel potvrdilo deset minut před koncem, kdy se jim velmi šťastně podařilo vývoj zápasu otočit. Po rohovém kopu, který přelétl všechny hráče ve vápně, se ke střele zpoza pokutového území dostal jeden z domácích a k překvapení všech míč skončil ve vaňovské brance. Hosté se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale nepomohlo jim vyloučení Gerlického v 83. minutě. Gerlický byl nejprve faulován, přes odpískání faulu ale neudržel nervy na uzdě a podkopl domácímu hráči nohu, za což uviděl červenou kartu.
V závěru zápasu přeci jen mohli hosté vstřelit gól. Zemín, který po celý zápas tvrdě bojoval proti přesile a na hrotu inkasoval mnoho soubojů s domácími obránci, prostřelil domácího brankáře, ale míč se odrazil do tyčky zpět do hřiště. Po rohovém kopu pak ten samý hráč nedokázal balon hlavou umístit do brány. Mojžíř tedy utkání dokázal otočit a vyhrál 3:2.
Po prvním poločase vypadal výsledek nadějně, domácí ale i díky střídáním svůj výkon v 2. poločase zlepšili a my jsme naopak přestali hrát a balonu se jen zbavovali. Mojžíř nás také předčil v rychlosti a agresivitě a i když šťastně, podle počtu šancí zaslouženě vyhrál. I když se rozhodčímu (nechápu proč zrovna do Mojžíře, kam chodí přes 100 diváků, pošlou rozhodčího ročník 1996) zápas také dvakrát nepovedl, na jeho výkon se vymlouvat nemůžeme.
 
Příští týden doma přivítáme Petrovice, které si naposled smlsly na Skoroticích 9:1! Zápas se hraje 26.4. od 17:00.