Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poprvé v historii dokázal Vaňov odvézt z Úštěku všechny tři body!

30. 3. 2008

Sobota 29.3.08 bylo datum zahájení jarních odvet mistrovských bojů 1.B třídy. Na Vaňov číhal nepříjemný soupeř Slavoj Úštěk. S tímto soupeřem máme na jeho hřišti velmi nepříznivou bilanci. V minulých letech se nám podařilo pouze dvakrát remizovat, v ostatních zápasech jsme odešli poraženi. Obavy panovaly také nad stavem hrací plochy, se kterou mají v Úštěku díky poloze hřiště problémy. Po sněhových vánicích v minulém týdnu ale dokázali  pořadatelé hřiště výborně připravit.

V prvním poločase Vaňov zaskočil svého soupeře aktivní hrou a prvních dvacet minut ovládal hru, nebezpečí hrozilo Úštěku zejména z pravé strany, odkud Vaňov několikrát nebezpečně zaútočil. První branka ale padla po akci Vaňkáta středem hřiště. Ten si narazil na velkém vápně s Veselým, obešel domácího stopera a chladnokrevně k tyči vsítil 0:1. Od této chvíle Úštěk hru vyrovnal, žádná akce už ale v prvním poločase brankou neskončila.

Úštěk vstoupil do druhého poločasu s cílem otočit nepříznivý stav a svou klasickou zbraní, nakopávanými míči na své hroty, začal přebírat iniciativu. Branku ale vsítil znovu Vaňov, Houda střelou z velkého vápna pod břevno 0:2. Snížení se dočkali domácí po špatném odkopu obrany Vaňova a následném centru do vápna, který přesně našel hlavu domácího hráče 1:2. Kaňkou na zápase bylo zranění Veselého(vykloubený palec na noze). Další branku Vaňova obstaral Hanták, který po chvilce pobytu na hřišti dokázal po samostatném úniku vstřelit, jak se později ukázalo, velmi důležitý třetí gól 1:3. Tento gól padl v 87.minutě a vypadalo to že Vaňov ještě nějaký přidá. Několikrát se vaňovští řítili na rozloženou obranu domácích, ale nedokázali využít ani přečíslení tři na jednoho, a tak trestal Úštěk. V poslední minutě využil dalšího nedorozumění ve vaňovské obraně domací hráč a stanovil tak konečné skóre 2:3.

SLAVOJ ÚŠTĚK - TJ VAŇOV 2:3 (0:1)

branky Vaňova: Vaňkát, Houda, Hanták

sestava: Kalina - Caninec, Dvořák J., Bouša, Příhoda - Rytíř, Vaňkát, Machek, Houda (82.Hanták), Martinů - Veselý (66.Dvořák T.)