Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiéra v novém ročníků II. třídy mužům nevyšla. Ze hřiště nováčka II. třídy odjel Vaňov bez bodů. Prohrál 1:2

Malé Březno – Vaňov 2:1 (1:1)

 

Sestava: Červinka - Stehlík, Navrátil, Caninec, Harciník - Slanina, Adamec, Houda, Václavík - Zemín, Hanták

střídání: 0

branka Hanták

 

V sobotu 31. srpna TJ Vaňov nastoupil k prvnímu mistrovskému utkání sezóny 2013/2014. Domácí zápas prvního kola proti Chabařovicím se totiž odložil, hrát se bude 10. Září. Vaňov tedy zavítal do Malého Března, které postoupilo ze III. třídy a čekalo je první domácí utkání ve třídě druhé.

 

Vaňovský tým přes léto doznal několika změn, herním poradcem se stal Radim Stehlík a na lavičku usedl „Bimbo“, předseda oddílu. Po třech letech se ze zahraničí také vrátil Ilja Zemín a ukázal, že fotbal hrát nezapomněl.

 

Hřiště v Malém Březně opravdu nepřálo pěknému fotbalu. Domácí začali náporem, když posílali jeden nakopávaný balón na svého rychlého útočníka za druhým. Malé a nerovné hřiště dělalo hostující obraně problémy a přestože úvodní nápor domácích ustála, z první branky utkání se radovalo Malé Březno. Po jednom z nákopů z vlastní poloviny postupoval sám na brankáře Červinku domácí hráč s číslem 10 a „Červajzovi“ nedal šanci. 1:0.

 

Na vaňovských byla znát nerozehranost, po inkasovaném gólu se ale přihrávky zpřesnili a začít si dávat pozor musela i domácí obrana. Nebezpečné byly hlavně centrované balóny Houdy na útočníky Hantáka se Zemínem. A právě prvně jmenovaný zařídil vyrovnání, po centru ze strany nezvládl zakročit ani obránce, ani gólman a Tomáš Hanták na zadní tyči dokázal míč procpat do sítě. Stav utkání 1:1.

 

Do konce poločasu se hrál vyrovnaný fotbal, za zmínku stojí od domácích jen dvě nepovedené střely z velkého úhlu, proti kterým Červinka ani nemusel zakročit, na straně druhé se málem mohl radovat navrátilec Zemín, po jeho hlavičce se ale balón od břevna odrazil před brankovou čáru. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

 

Do druhého poločasu jsme šli s touhou utkání zvrátit v náš prospěch. Lépe jsme drželi míč, kombinovali, domácí nepouštěli na dostřel, ale v útočné fázi nám chyběla přesnější finální přihrávka. I přes územní převahu jsme domácího gólmana výrazněji neohrozili. A tak udeřilo na druhé straně. Po našem faulu u vápna domácích přišla rychlá rozehrávka, hráč s číslem 10 na levé straně obešel dva hráče, navedl si míč na střed a střelu zpoza vápna dopravil do branky. 2:1 pro domácí.

 

Pak už se domácí převážně bránili a snaha vaňovských o vyrovnání troskotala na pozorné domácí obraně vždy kolem velkého vápna. Do útočných akcí se kromě dvou útočníků hojně zapojoval i Slanina, ze středu zálohy je dobrými přihrávkami zásobil skvěle hrající Houda, k vyrovnání to ale nevedlo. Nepomohlo ani vysunutí Navrátila ze stoperské dvojice na hrot a tak první mistrovské utkání této sezóny Vaňov prohrál 2:1

 

 

copyright by Filda