Jdi na obsah Jdi na menu
 


První jarní prohra A týmu TJ Vaňov v Březinách 2:5

26. 4. 2008
Březiny - TJ Vaňov 5:2 (2:1)

sestava: Kalina - Příhoda (55. Dvořák T.), Dvořák J., Caninec, Bouša - Rytíř, Martinů L., Vaňkát, Machek, Houda - Veselý
branky Vaňova: Machek, Dvořák J.
Za poslední 4 zápasy 10 bodů, třikrát odešla ze hřiště Vaňovská obrana nepokořena. Výborný vstup do jarních odvet a skvěle nastartovaná záchranářská mise. Tabulka je velice vyrovnaná, a proto jakákoli bodová ztráta může znamenat přiblížení se k sestupovým vodám. Naopak, jakýkoli bodový zisk může mužstvo vyšvihnout o několik příček výše. A právě s tímto cílem, získat v Březinách alespoň bod, jsme zajížděli k soupeři. Obzvláště, pokud s tímto týmem máme hlavně u nich celkem aktivní bilanci.

Počasí fotbalu přálo, bohužel už ne počítačová technika. Zápas začal se zpožděním 22 minut, jelikož se domácím nedařilo vytisknout zápis. To zrovna pro hráče nebylo nejlepší, někteří mohli trochu vychladnout. Podmínky ale pro obě mužstva stejná, a tak za úvodního hvizdu mohl zápas začít. Od počátku jsme byli o dost aktivnější, za celý 1. poločas jsme domácí nepustili k ani jedné šanci či střele. Bohužel, umožnili jsme jim kopat 2 rohové kopy a z nich nás dvakrát potrestali. My jsme neproměnili slibné šance, Dvořák. J. hlavičkoval do břevna, Houda svoji dělovku vyslal do prostřed branky, kde byl připraven domácí gólman, ale měl co dělat, aby střelu zkrotil. Veselému utekl míč o pár centimetrů, mohl už vsítit do prázdné branky. Kontaktní gól jsme přeci jenom vstřelili a to asi 10 minut před koncem poločasu, kdy nádherně vyslal do ulice Houda Machka, který ještě lépe zakončil. Poločas 2:1 pro domácí.
Do druhého poločasu jsme nastoupili beze změn, a stále jsme byli aktivní. Bohužel, po chybě naší obrany a po jasném ofsajdu domácí zvýšili na 3:1. My jsme se ale opět dostali do hry, z rohového kopu hlavou vsítil do šibenice Dvořák J. Marně se domácí gólman natahoval. Hra se vyrovnala, bohužel pro nás, asi 15 minut před koncem zaúřadoval rozhodčí Hlavatý (jemu a ani jeho kolegovi na lajně u střídačky domácích, se zápas vůbec nevadařil a svými chybami hrubě ovlivnili celý zápas. Jakoby chtěli domácí k výhře dotlačit.). V našem vápně odpískal jasně nafilmovanou penaltu, Dvořák J. ještě před hráčem domácích uhýbal. Březiny penaltu proměnili. Toto naše hráče doslova psychicky zlomilo, od této chvíle se valil na naši branku útok za útokem. Domácí zvýšili ještě na 5:2, v závěru neproměnili další penaltu.

Po celý zápas až do kritické situace jsme byli určitě lepším týmem, výsledek vůbec průběhu zápasu neodpovídá. Po čtvrté brance domácích jsme už byli psychicky odevzdaní. Věřme, že v dalším domácím zápase proti Heřmanovu opět zabodujeme a půjdeme v tabulce nahoru.


copyright by Drtikol