Jdi na obsah Jdi na menu
 


První mistrovské utkání doma, první tři body pro Vaňov

13. 9. 2013

 TJ Vaňov – Valtířov 1:0 (0:0)

Sestava: Červinka – Brabec, Caninec, Navrátil, Harciník – Stehlík, Houda, Vaňkát, Sibal – Kodat, Slanina (80. Hanták)

branka: Houda

V prvním domácím utkání nové sezóny na výborně připravený pažit ve Vaňově zavítal Valtířov. Domácím chyběl oproti minulému zápasu kvůli zranění Zemín s Adamcem. Do týmu se naopak vrátil Vaňkát a karetní hříšník Kodat. Hosté oproti minulé sezóně přijeli posílení o několik hráčů z Velkého Března.

Utkání řídil rozhodčí Sýs, který minulé kolo v zápase Trmice – Sebuzín udělil hned pět červených karet. Hráči tedy byli varováni, aby si dávali pozor na zbytečné řeči, odkopávání balónu po odpískání a podobné věci.

Zápas byl, jak je tomu s Valtířovem vždy zvykem, vyrovnaný. Vaňovská obrana si ze začátku zápasu špatně přebírala hráče, stahovat se tedy musel Sibal, což hostům vytvářelo prostor na jejich pravé straně.

Největší šanci Vaňova v prvním poločase měl Kodat, který postupoval směrem k bráně z pravé strany, na straně levé měl rozběhnutého Sibala a Kodatův pokus o přihrávku zastavila až tyč valtířovské brány. Na straně druhé se nenudil ani Červinka, se všemi pokusy hostů si ale dokázal poradit, do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

V úvodu druhé půle spálili velkou příležitost hosté z Valtířova. Po rychlém protiútoku byl na pravé straně sám volný hostující hráč s číslem 8, střelou bez přípravy ale nechal vyniknout Červinku, který jeho pokus vytáhl na stejnou tyč, kterou v prvním poločase nastřelil Kodat.

Konečně přišel první gól zápasu. Houda vyslal vpřed Sibala, který měl na své straně úplně prázdno, ten potáhl míč, vrátil ho Houdovi před velké vápno, který se nakonec rozhodl vystřelit a trefil přesně šibenici. 1:0!

Hosté se hnali za vyrovnáním, domácí ale několikrát podržel Červinka. S blížícím se koncem zápasu vystřídal Slaninu v útoku střelec z minulého zápasu, Hanták. Po několika minutách na hřišti neměl daleko ke gólu, jeho dorážka ale nebyla dostatečně razantní a hostující obrana ji stačila odvrátit.

Zápas skončil za stavu 1:0 a Vaňov doslova vydřel první tři body v sezóně.

 

copyright by Filda