Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rilke: S umístěním jsme nakonec byli spokojeni

10. 7. 2007
 
 
 
 
 

Rilke: S umístěním jsme nakonec byli spokojeni

 
ObrazekVAŇOV - Ve znamení sedmiček se nesla uplynulá sezona Vaňova ve fotbalové I. B třídě. Svěřenci Emila Rilkeho skončili se ziskem 35 bodů na sedmé příčce, sedmé místo jim patřilo v tabulce zápasů na domácím hřišti, kde vybojovali 22 bodů a sedmí skončili i v bilanci na soupeřových trávnících se ziskem 13 bodů.
 
 

Úzký kádr

Tak se jmenoval problém Vaňova, který hlavně na jaře skutečně lepil sestavu jak se dalo. „Vzhledem k těžkému jaru nakonec panuje s umístěním spokojenost. Potýkali jsme se s problémy, když bylo zraněných devět hráčů a dokonce jsme museli dohrávat i v deseti.

Mužstvo táhla stoperská dvojice Caninec – J. Dvořák a záložníci Vaňkát a Machek. Mysleli jsme samozřejmě výše a když spočítám získané body, tak nám jich šest chybělo k tomu, aby jsme toho dosáhli,“ hodnotí uplynulý ročník Rilke, který začátek přípravy na nový ročník naplánoval již na dnešní den.

Šest týdnů

„Příprava na novou sezonu potrvá zhruba šest týdnů a bude rozdělena na dvě části. První polovina bude zaměřena na vytrvalostní sprinty, posilování a další pro získání fyzické kondice, pak se zaměříme na herní činnost. Pokud jde o přípravné duely, zatím jsme dohodnuti s panem Vernerem na utkání s celkem Prackovic, další duely jsou v jednání,“ seznamuje s přípravou vaňovský kouč.

Tři turnaje

Součástí přípravy bude i start na trojici turnajů. „To je jisté, ale soupeře ještě neznáme. Nejprve budeme startovat na turnaji ve Svádově, pak vyrazíme na začátku srpna do Malých Žernosek a o týden později pak pořádá turnaj náš oddíl. Je možné, že soupeři se budou opakovat, ale je to šest přípravných duelů, které mužstvo prověří,“ plánuje Emil Rilke.

Ve znamení derby

Vaňovský kormidelník vítá fakt, že polovinu celků v soutěži tvoří zástupci Ústecka. „Pro diváky jsou derby vždy lákadlem, jsou to vyhecované duely, kterým nechybí náboj. Hráči se většinou mezi sebou znají a samozřejmě odpadne i cestování, i když tady zůstalo Horní Podluží a nově je tady i Krásná Lípa, tudíž se delším trasám také nevyhneme, ale to, že k pětici týmů přibyly Trmice a Svádov vítáme,“ pochvaluje si Rilke,

Dvě posily

Rilke by nerad oslaboval kádr, naopak uvítal by jeho posílení. „Po zkušenostech z poslední sezony bych byl nerad, aby jsme měli k dispozici na utkání dvanáct hráčů. To už by se nemělo opakovat. Nerad bych tak o někoho z hráčů, kteří hráli na jaře, přišel, naopak uvítal bych posílení. Zatím je tak na devadesát procent jisté, že nás posílí útočník Michal Veselý a brankář Karas. Oba jsou hráči bývalých Předlic, kteří na jaře hostovali v dresu Svádova. Přípravu by s námi měli zahájit a dál uvidíme,“ tvrdí Rilke.

Doma Úštěk

Do nové sezony vstoupí Vaňov na domácím hřišti, když v premiéře přivítá fotbalisty Úštěku. A pak již podle počtu účastníků soutěže muselo přijít na řadu derby. Ve druhém kole vyrazí Vaňov na hřiště nováčka ze Svádova a týden později hostí Trmice. Zajímavostí je, že na podzim, s výjimkou Úštěku a Březin, hostí Vaňov samé soupeře z regionu, když na jeho hřiště mimo Trmic přijedou Chabařovice, Libouchec, Chuderov a Mojžíř.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář