Jdi na obsah Jdi na menu
 


ROZHOVOR Ústeckého deníku: Vaňov zabral v závěru sezony

14. 7. 2009

 

 Vaňov - Hrobníkovi z lopaty utekli v závěru sezony fotbalisté Vaňova. Záchranářský boj několika týmů svěřenci kouče Richarda Charváta nakonec v klíčových zápasech zvládli. Pěkné deváté místo v tabulce I. B třídy však o dramatičnosti koncovky jarní části paradoxně příliš nevypovídá.


Vaňovský Šimek (vpravo)  se snaží zastavit  průnik svádovského Havla.

Vaňovský Šimek (vpravo) se snaží zastavit průnik svádovského Havla.
Autor: DENÍK/Rudolf Hoffmann

Jak hodnotí sezonu trenér vaňovského mužstva Richard Charvát?
Nakonec byla celkově úspěšná. Během sezony u nás postupně došlo k mnoha hráčským změnám, sestava se měnila i kvůli zraněním. Nejvíce nám chyběli dlouhodobě zranění Rytíř s Jelínkem. Také díky tomu se nám někdy nedařilo.

Zapochyboval jste v kritických chvílích o záchraně Vaňova?
Po některých zápasech mi opravdu nebylo do smíchu. Když ale s klukama celý rok trénujete, tak bylo cítit, že na jaře jsme měli krizi spíše výsledkovou než herní. Spíše pochybovali někteří hráči než já jako trenér. Tým nakonec potvrdil, že na záchranu měl.

Jaký byl nejlepší/nejhorší duel jara?

Nejdůležitější pro nás byla výhra nad Unionem Děčín a nejlepší byl domácí zápas s Františkovem (5:0). Zklamáním byly naopak domácí zápasy, v nichž jsme zbytečně ztráceli body i se slabšími týmy a dvakrát jsme dokonce prohráli 0:4 se Svádovem a Heřmanovem.

Chcete vyzdvihnout či naopak některé individuální výkony?
V podzimní části bych jmenoval určitě Luboše Jelínka, který se potom zranil a na jaře už nemohl hrát. V jarní části nás podržel gólman Pavel Hampl. Přínosem bylo hostování Ilji Zemína a hodně pomohl asistent Václav Strádal. V rozhodujících zápasech zaslouží pochvalu celý tým.

Jak bude vypadat ve Vaňově příprava na novou sezonu?
Start je ve čtvrtek na domácím hřišti. Trénovat budeme 2–3 týdně a třeba hned v sobotu jedeme 70 km na kole. Soustředění vynecháváme. Přípravné zápasy už máme domluvené s Libouchcem, Ravelem, Českými Kopisty a generálku hrajeme doma s Brnou. Pořádáme také domácí turnaj, Memoriál L. Duška, kde se představí A dorost Neštěmic, Vaňov A i B a další dva týmy jsou ještě v jednání.

Jaké jsou pohyby v kádru?

Prodloužili jsme hostování Veselého a Karase. Dále také J. a P. Sibalů z Telnice a Kodata z Mojžíře. Do přípravy se zapojí čtyři dorostenci, z nichž Šabani přijde na hostování z FK Ústí. Jedná se ještě o Zemínovi a Hnízdovi a také o úplně nových posilách. Směrem z týmu pryč má zájem odejít několik hráčů. Bárta na hostování do Velkého Března, Příhoda do Trmic a asi do Soběchleb Kalina. Velkým oslabením bude odchod Tomáše Dvořáka, který si našel práci v Anglii.

Jaké jsou cíle do nové sezony?
Vhodně doplnit mužstvo, chytit začátek soutěže a nehrát o záchranu.

Zůstáváte na lavičce?
Ano, po dohodě s výborem zůstávám.

Autor: Filip Kadeřábek