Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ MOJŽÍŘ - TJ VAŇOV 1:1

10. 6. 2007

Derby mezi rivaly TJ Mojžíř a TJ Vaňov smírně 1:1

FOTOS by Drtikol

Mojžíř - Vaňov 1:1 (1:0)
ČK Burgr (Vaňov)
diváků 200
sestavy

Moíř                       Vov  

1 – Ondrka Jiří (G)                                     1 – Bugr Ondřej (G)  
2 – Kolankiewicz Jiří                                  2 – Bouša Pavel (C)
3 – Tichý Vladimír                                      3 – Martinů Lukáš
4 – Balog Filip                                            4 – Caninec Ladislav
5 – Badi Milan                                            5 – Dvořák Tomáš 
6 – Martínek Josef                                     6 – Rytíř Lukáš
7 – Janovský Václav                                  7 – Vaňkát Tomáš
8 – Horváth Jiří                                          8 - HoudaJiří                                                                                                 9 – Neuman Václav                                   9 – Dvořák Jaroslav
10 – Doubrava Vladimír                           10 – Machek Jan
11 – Pavlík Marek                                    11 – Stakič Bohdan

________________________________________________________

12 – Učeň Jan                                         12 – Adamec Martin
13 – Kolařík Ivo                                       13 – Donauf František 

        Poslední kolo I. B třídy přivítal Mojžíř v ústeckém derby Vaňov. V zápase prakticky o nic nešlo, domácí chtěli potvrdit druhé místo, hosté chtěli navázat na předešlé dvě vítězství. Na krásném travnatém hřišti a před kvalitní diváckou kulisou se hráči rozeběhli, aby všem ukázali své fotbalové umění.

Domácí se ihned od úvodního hvizdu natlačili na polovinu soupeře. Už ve 2. minutě ohrozil sraženou střelou Pavlík hostujícího gólmana Burgra. Prvních 15. minut patřilo hráčům z Mojžíře, hosté se spíš bránili. Ve 12. minutě se řítil osamocený Pavlík na Burgra, Vaňovský brankář zasáhl. V 17. minutě se Vaňov osmělil, po rohovém kopu hlavičkoval Bouša nad branku. Za dvě minuty nato opět agilní Bouša vyzval Stakiče přihrávkou, domácí gólman Ondrka včas vyběhl. Po chvíli na to prošel Stakič obranou, na poslední chvíli hasil domácí stoper. Ve 22. minutě přišla pohroma pro hosty. Pavlík se řítil již podruhé za krátkou dobu sám na Burgra, který ho zastavil pouze za cenu faulu. Vaňovský gólman uviděl červenou kartu a šel předčasně pod sprchy. Dilema pro kouče hostů Emila Rilkeho – není náhradní gólman, co s tím. Do branky se postavil hráč z pole Caninec. A tah to byl vynikající, Caninec domácímu gólmanovi Ondrkovi penaltu chytil. A tak se pokračovalo za stavu 0:0. Jenže radost z chycené penalty netrvala dlouho, po rohovém kopu Doubravy u pravé tyče dotlačil přes Rytíře míč do sítě Hováth. Radost diváků byla obrovská. 1:0 pro domácí. Po vstřeleném gólu si hráči vybrali menší pauzu, hra se vyrovnala a vše se odehrávalo převážně ve středu pole. Až ve 38. minutě zahrozili hosté brejkovou situací, Rytíř prošel středem hřiště, přistrčil doleva Stakičovi, ten šanci nevyužil. Za stavu 1:0 pro domácí se o poločasové přestávce. tedy odcházelo do kabin. Diváci se mohli občerstvit vynikajícím pivečkem a klobásou.

Hráči alespoň trochu nabrali síly a vrhli se do druhé poloviny zápasu.. V 53. minutě hosté zaútočil dvojicí Machek a Stakič, druhý jmenovaný narazil na posledního obránce a míč stratil. Ten se však odrazil k volnému Machkovi, který poslal z  pravé strany křižně míč do šibenice domácí branky. Nádherná gólová situace. Potěšení pro diváky. Stav 1:1, hosté se radují. Ale pozor na domácí, za dvě minuty nato šance na druhé straně – nalevo utekl Doubrava, Dvořák J. vystihl přihrávku před branku a odkopl do zámezí. V 66. minutě přímý kop pěkně zahrál Vaňovský Rytíř, střela mířila těsně vedle pravé tyčky Ondrky. 68. minuta nám přinesla první střídání, ze hřiště šel hostující Houda, nahradil ho Adamec, který měl hru Vaňova trochu rozběhat. Hrálo se spíše ve středu hřiště, oba gólmani neměli moc práce. Spíše se brání hosté. V 77. a 79. minutě kopal Mojžíř dva přímé kopy, Badi ani jednou neuspěl, více ohrozil Canince v brance hostů druhý pokus, šel těsně vedle pravé tyče. Minutu na to střídají domácí, za Jankovského nastupuje Učeň a přebítá kapitánskou pásku. V 86. minutě přichází místo zraněného Rytíře z Vaňova Donauf. Hned poté se předvedl Caninec, kdy vyboxoval nebezpečný centr Badiho. A v poslední minutě předvedl tento hráč z pole, zaskakující za vyloučeného Burgra, fantastický zákrok. Střelu z vápna, která mířila k pravé tyči, vyrazil nad branku. Byl to poslední okamžik zápasu, stav 1:1 vydržel ještě pár minut do konečného hvizdu hlavního rozhodčího.

Zápas to byl pohledný, šance byli na obou stranách, větší radost měli hosté z vydřeného bodu, i když více jak hodinu zápasu hráli oslabeni o jednoho hráče. Divákům se zápas musel líbit. Sezóna nám skončila, a tak věřme, že takovýchto zápasů bude v nové sezóně více.


Děkujeme sponzorům všem fanouškům, kteří nás podporují. Děkujeme hráčům z B týmu, kteří vypomohli při velké marodce, děkujeme  realizačnímu týmu a výboru.

copyright by Drtikol

FOTOS by Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brabi komentátorem .o)

Míša,11. 6. 2007 19:40

Milý Brabinátore, ty by ses mohl živit komentováním čehokoli.. :o) Jak tak koukám na ty fotky, tak bych řekl, že od doby, co jsem Jirku Onderku viděl naposledy, tak mu naběhlo tak 15 kg..ale každý stárne a s tím přicházejí i okolnosti vylučující luxusní sportovní výkony...musim se na ten Mojžíř jednou jít podívat..hlavně na tu trávu...já tam pamatuju ještě spraš.. :o)))