Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vaňov - Velké Chvojno 2:3 np. (2:1)

TJ Vaňov - Velké Chvojno 2:3 np. (2:1)
 
Sestava: Červinka – Adamec, Navrátil, Caninec, Příhoda – Stehlík, Sluka, Houda, Slanina (55. Dvořák T.) – Rytíř (65. Harciník), Zemín
Střelci: Sluka 2x
ŽK: Slanina
 
Povzbuzeni vítězstvím nad Malečovem se vaňovští fotbalisté chystali na domácí zápas s Velkým Chvojnem. Vítězná sestava se nemění, což až na post gólmana Vaňov dodržel.
Začátek zápasu měli lepší hosté, kteří ale naštěstí z nadějných pozic nedokázali výrazněji ohrozit Červinkovu branku. Hned od začátku také bylo jasné, že Velké Chvojno nebude hrát v rukavičkách, když ve 3. minutě hostující obránce nepříjemně zasáhl Rytíře loktem do hlavy, karetní trest od pana rozhodčího ale nepochopitelně nepřišel.
               Rytíř se nicméně oklepal a pokračoval ve hře, z čehož o chvíli později těžil Sluka. Přesnou přihrávkou našel právě Rytíře ve vápně, ten mu narazil zpět na hranici pokutového území a Sluka mířil přesně – 1:0 pro domácí!
Bohužel vedení Vaňovu moc dlouho nevydrželo. O pár minut později bylo vyrovnáno, když Červinka nedokázal dostat centrovaný míč do malého vápna pryč od své branky a domácí útočník hlavičkoval do odkryté branky. Vaňov se ale ještě do konce poločasu dokázal vrátit do vedení. Stehlík dostal míč do prázdného prostoru na pravé straně, odcentroval a míč propadl až ke Slukovi, který střelou na zadní tyč nedal gólmanovi Parádovi nejmenší šanci.
V prvním poločase ještě došlo k incidentu, kdy byl nejprve několikrát faulován aktivně hrající Slanina, který si to ovšem nenechal líbit a žlutilo se tak na obou stranách.
 
Druhý poločas začal aktivněji Vaňov, několikrát byl znovu faulován Slanina, a tak ho domácí trenér kvůli obavám o jeho zdraví a s ohledem na to, že už měl žlutou kartu, raději stáhl ze hřiště a nahradil Dvořákem. Hostům se podařilo snížit opět po standardní situaci, když po centru od rohového praporku se míč se štěstím odrazil na jejich kopačky a z blízkosti překonali Červinku. Těsně před koncem zápasu mohl rozhodnout Zemín, míč po jeho hlavičce bohužel mířil těsně nad břevno. Po nerozhodném stavu 2:2 tak přišly na řadu penalty.
Za domácí se k exekuci jako první postavil Dvořák a bezpečně proměnil, stejně tak druhý v pořadí Caninec. První penaltu hostů se štěstím proměnil gólman Paráda, na jeho dloubák doprostřed branky si Červinka, který skákal k tyči, sice dokázal sáhnout, míč se ale dokutálel do sítě. Po dvou sériích byl stav 2:2 a míč si postavil Houda. Bohužel oproti minulému domácímu zápasu úspěšný nebyl, když svou střelou minul branku. Hosté si tak připisují vítězství 3:2 po penaltách a získávají ze zápasu o bod více než domácí Vaňov.

V příštím zápase zavítá Vaňov do Skorotic, kde na něj čeká velmi obtížný terén, kterým se skorotické hřiště „pyšní“.  

copyright by Filda