Jdi na obsah Jdi na menu
 


Union Děčín - TJ Vaňov 3:2

15. 4. 2007

Vaňov odjel domů s prázdnou

Union Děčín – Vaňov
14. 4. 2007 – Sobota
3:2 (poločas 3:0) – branky Vaňova – Zlámal, rytíř
sestava
Burgr – Bouša, Dvořák J., Caninec, Brabec Jiří, - Dvořák T., Houda, Vaňkát, Rytíř – Zlámal, Stakič
lavička – Štěrba, Vrba
střídání – do druhého poločasu místo Houdy nastoupil Štěrba, 65. minuta – místo Brabce nastoupil Vrba

Po pátku třináctého, který označují lidé na celém světě jako nešťastný, nastoupilo v sobotu 14. 4. naše Áčko k mistrovskému zápasu v Děčíně proti Unionu. Přijeli jsme s cílem přivézt minimálně bod, trochu se počítalo i se třemi body. Napovídalo tomu i umístění tabulky, tento rok i špatná hra domácích. A také zlepšující se náš výkon v minulých zápasech.
Od prvního hvizdu jsme byli aktivnější, drželi jsem míč více u nohou, ale k šancím jsme se moc nedostávali. Domácí spíše nakopávali míče dopředu na své útočníky, a hned první pokus se jim vyplatil. Vysoký domácí útočník přeskočil naše stopery, líznul míč za sebe, kde čekal další hráč Unionu na hranici ofsajdu. Ten samozřejmě uháněl na našeho gólmana Burgra. Ondra si dával trochu načas s vyběhnutím, bohužel srazil útočníka ve vápně (možná situaci mohl řešit jinak, protože hráče stíhal „rychlík“ Drtikol) a rozhodčí písknul pentli, kterou Union proměnil. Byla asi 10 minuta a pro nás to byla sprcha.
Dále se spíše bojovalo ve středu hřiště, po několika minutách opět nakopnutý míč domácích a už uháněl samotný hráč Unionu na našeho gólmana, naštěstí nedal. Reputaci si napravil posléze, kdy svůj sólový únik proměnil v branku. Vaňovští řešili mnohdy zbytečně některé situace zbrkle. Před gólmanem domácích se objevil sám Stakič i Rytíř. Zlámalovu hlavičku po rohovém kopu vyhlavičkoval domácí obránce z brankové čáry. Jenže opět se opakovala situace, kdy se stopeři Vaňova nedohodli s obranou a ze sólového úniku potrestali domácí laxní přístup obrany potřetí.Dá se říci, že domácí třikrát nakopli dopředu balón a z toho dali 3 branky. My jsme měli také šance, bohužel, již poněkolikáté nám zvlhnul střelecký prach.

Rozhodčí písknul poločas a šlo se do kabin, kde bylo trochu dusno, protože náš výkon vypadal odevzdaně. Ale nebylo tomu tak, jen se nám nedařila hra po zemi, střed zálohy byl prázdný a spíše jsme míče nakopávali.

Jasný cíl do druhého poločasu – vstřelit co nejrychleji branku a pokusit se o zvrat.
A to se také podařilo, asi v 6. minutě z pravé strany po zemi před prázdnou bránu naservíroval míč Dvořák T. Zlámalovi a ten se nemýlil. Tomáše Dvořáka bylo najednou plné hřiště a vůbec, jakoby nastoupilo i jiné mužstvo Vaňova.
Po pár minutách podobná situace, Rytří měl před sebou v brance jen obránce, kterého si mohl položit do malty a v klidu skórovat. Trefil jen jeho, odražený míč se k němu vrátil, Luky ho ale poslal pánu Bohu do oken. Škoda, po 10 minutách v druhém poločase mohlo být 2:3. A s tím se dalo ještě něco dělat. Rytíř napravil zaváhání asi po dalších 10 minutách hry, kdy po neskutečném závaru prostřelil klubko všech hráčů. Už nám chyběla jen jedna branka k vyrovnání. Měli jsme na to téměř půl hodiny. Rytíře pak ve vápně s fauloval jeden domácí obránce, píšťalka rozhodčího ale zůstala hluchá (to velice rozčílilo našeho Vrbiče, který přiběhl rozhodčímu domluvit. Ten se mu za to odvděčil žlutou kartou), tady se penalta měla pískat. Ale museli jsme hrát dál.
Dále to pokračovalo tak, že jsme měli mnoho šancí, tak na 8 branek. Našemu Járovi, který hlavou orazítkoval přesně spojnici branek., další jeho hlavičku na brankové čáře vykopl z brankové čáry. Také Štěrba měl smůlu, jeho krásná střela se otřela jen o tyč. Několik závarů před brankou, ale vždy se štěstím pro domácí neskončil míč v brance.
Jinak domácí se nedostali za celý druhý poločas k žádné střele či šanci, jen jednou vkročil jeden z hráčů Unionu do našeho vápna. Bez míče.

Zazněl konečný hvizd a u domácích vypukla radost, 3 body jsou pro ně při boji o záchranu zlaté. U hostů panoval smutek, protože body měly být na jejich straně. Bohužel, katastrofální první poločas se nám nepodařilo už dohnat. Škoda, že jsme nehráli tak jako druhý poločas celý zápas.


copyright by Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pentle jak vyšitá ty Fando

Drtikol,16. 4. 2007 21:18

to zakřupalo až u nás ve Vaňově říkali chlapy v hospodě... tak nevim

pentle

fanda UNIONU,16. 4. 2007 19:18

ta penalta v druhé půli v žádném případě nebyla.