Jdi na obsah Jdi na menu
 


V derby úspěšnější nováček

26. 8. 2007
Svádov - Vaňov 2:0

sobota 25. 8. 2007 - 16:00
Svádov - Vaňov 2:0 (0:0)
sestava Vaňova
Kalina - Bouša, J. Dvořák, Caninec, Bárta - Martinů L., Rytíř (62. Veselý), Houda (46. Machek), Vaňkát - Stakič (78. Brabec), Blažek

   Ve druhém kole čekalo na Vaňovské hráče derby ve Svádově. Domácí se na rok v I. B třídě odmlčeli a nyní jsou zpět. Čekal se bojovný duel, naši borci chtěli potvrdit domácí vítězství, i když jsou si vědomi, že se nám na hřišti Svádova nedaří.
   Za velmi dusného a parného počasí zazněl po 16. hodině první hvizd rozhodčího z píšťtalky a hráči se dali do boje. Oba týmy hráli velice opatrně zezadu, hosté se více tlačili na polovinu soupeře. Hned po 10 minutách se řítil sám na golmana Svádova Blažek, ale se střelou se ukvapil, mohl postupovat ještě dále do vápna. Ten samý hráč zmařil během prvního poločasu ještě jednu podobnou šanci. Domácí Kalinu téměř neohrozili, nedostali se do zakončení. Jejich šance končili mimo bránu nebo v náruči gólmana. I když obrana hostí působila chaoticky, vždy si s odkopem poradila.
Nejvíce problémů dělala Svádovským pravá strana Vaňova, v jedné výborné situaci se objevil Rytíř, bohužel dělovkou napálil z úhlu jen gómana domácích. V prvním poločase byly tedy nebezpečnější naši borci, v některých momentech jsme domácí přehrávali.
   Do druhého poločasu nastoupil Vaňov se změnou ve středu zálohy - místo Houdy nasoupil Machek, od kterého se očekávalo oživení hry. A hned ve větší, můžeme říci v té největší šanci Vaňova se právě objevil Machek. Z pravé strany se řítil sám na gólmana, bohužel volil chybnou kličku a gólman míč přikryl.
Od této chvíle to bylo prakticky vše, co hosté předvedli. Iniciativu přebrali domácí. Levá i pravá strana obrany svoji nedůsledností uvolňovala domácím hráčům dostatek prostoru na zaútočení či ohrožení brankáře Kaliny.
   15 minut před koncem domácí udeřili. Chybná rozehrávka na půlce, míč se odrazil k jednomu z útočníku ze Svádova, ten prošel středem obrany a vstřelil první branku zápasu. Neuběhlo ani 5 minut, domácí kopali nepřímý volný kop z levé strany. Míč však neputoval do vápna, ale rozhera mířil do křídla, osamocený záložník nacentroval do šestnáctky, přeloboval Kalinu a na malém vápně stáli sami tři domácí hráči. Pro jednoho z nich nebyl problém nastavit hlavu a skórovat. Zbývalo 5 minut do konce, hosté se nevzdávali, po dlouhém pasu mohl vepředu skórovat Bouša, který se nebál vlítnout mezi stopera a golmana, bohužel už mu nezbývalo sil, aby míč doběhl a dorazil do branky. Domácí stoper to stihl dříve a odkopl na roh. Do konce zápasu se nic už nestalo, snad jen vyloučení Blažka, který zatáhl za brzdu a osamoceného útočníka řítícího se na Kalinu zfauloval.
   Zápas se nám moc nevydařil. Je to ale teprve začátek sezony, tak pojďme hoši a doma zválcujeme Trmice. Opět Ústecké derby na programu.

copyrigth by Drtikol
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pozn.

Vrbič,27. 8. 2007 10:11

škoda, prohrál lepší mančaft ...