Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Petrovicích sahal Vaňov po bodu, v poslední minutě o něj ale přišel

4. 10. 2009

Na hřiště nováčka 1.B třídy do Petrovic zavítalo vaňovské Áčko bojovat o ztracené body, o které přišlo v minulém kole doma s Trmicemi. Hraničáři se v dosavadním průběhu 1.B třídy prezentují skvělími výsledky. Snad jediný výpadek měli Petrovice na hřišti Chabařovic, kde utrpěli debakl 6:0. V minulém kole ale ne hřišti Chuderova zvítězili 0:5, což naznačilo, že Vaňov nečeká snadný soupeř.

Tato prognóza se záhy také potvrdila. Petrovice disponují mladým týmem a jejich pohybliví útočníci činili vaňovské obraně obrovské problémy. Zejména po stranách procházeli domácí jako nůž máslem. Když už se zdálo, že Vaňov ustál úvodní tlak, přišla po standartní situaci a následném zmatku první branka zápasu a domácí se po dorážce do prázdné branky ujali vedení. Vaňov nepůsobil příliš nebezpečně, o to víc byli skvělí domácí fandové zaskočeni z dalšího vývoje prvního poločasu. Nejprve využil chyby domácí obrany Machek, jenž překvapivě nastoupil v útoku a chladnokrevně srovnal stav 1:1. Za okamžik po vyrovnávacím gólu předvedl svou kopací techniku Záleský, který přímo z rohu zaskočil domácího brankáře 1:2. Tento okamžik jakoby zchladil domácí útočné choutky a v prvním poločase se už diváci žádné branky na obou stranách nedočkali.

Druhý poločas ale domácí už opět dominovali a přišpendlili Vaňov na jejich polovině. Nakonec se jim povedlo také vyrovnat, když se po pravé straně snadno prohnal petrovický hráč a naservíroval míč před prázdnou branku 2:2. Vaňov šel v zápase ještě jednou do vedení. Další obrovské hrubky domácího brankáře, který se srazil s vlastním obráncem, využil Hamala, jenž dostihl míč směřující na rohový kop a z ostrého úhlu přesnou střelou poslal Vaňov znovu do vedení 2:3. Bohužel to byl asi jediný světlý okamžik Vaňova ve druhém poločase. Domácí s ubývajícím časem přikládali pod kotel a hosté jednoduše nestíhali v ničem. Petrovicím se znovu podařilo srovnat stav po jednom z mnoha útoků na 3:3. Ani to ale domácím nestačilo, dál podnikali na Hampla v hostující brance jeden útok za druhým, hlavně díky jeho zákrokům držel Vaňov do poslední minuty bod, který by byl po průběhu zápasu zlatý. Když v poslední minutě minul na malém vápně domácí hráč míč před prázdnou brankou, tak už to vypadalo skutečně na dělbu bodů. Domácí ale nakonec ještě jeden útok podnikli a po centru do vápna a krásné hlavičce z deseti metrů, na kterou Hampl nedosáhl, převážily misky vah, a nutno dodat, že zaslouženě na svou stranu.

Hosté mohou děkovat svému brankáři Hamplovi, domácím hráčům za nepřesnou koncovku a nervóznímu výkonu domácího brankáře, jenž zastoupil zraněnou petrovickou jedničku Lišku. Hlavně díky těmto třem faktorům skončil zápas pro Vaňov milosrdným výsledkem 4:3.

FOTO

TJ HRANIČÁŘ PETROVICE - TJ VAŇOV 4:3 (1:2)

branky: Pengl 2, Povejšil 2 - Machek, Záleský, Hamala

sestava: Hampl - Zemín, Caninec, Protschke, Bouša - Rytíř, Vrba, Záleský, Hamala - Machek, Kodat

střídali: Houda, Hnízdo, Martinů