Jdi na obsah Jdi na menu
 


V podzimní derniéře Áčka se zrodila další remíza

16. 11. 2008

K poslednímu utkání podzimní části zavítal do Vaňova soupeř z horních pater tabulky FK Slovan Chabařovice. Domácí sestava doznala díky šrámům některých hráčů několika změn. Nastoupit od začátku nemohli Rytíř a Hnízdo. Naopak do sestavy se  po týdnu vrátil aktuálně nejlepší střelec týmu Jelínek. Hosté však čelí daleko větší hráčské krizi a díky četným zraněním a disciplinárním trestům přijeli doslova v improvizované sestavě.

Začátek zápasu se pro domácí znovu vyvíjel podle představ. Už v desáté minutě si Jelínek dvakrát zasekl balon na hranici velkého vápna a levou nohou krásným gólem k levé tyči otevřel skore. Chvilku poté se Jelínek dostal až před Bílkovského, byl ale z úhlu a nedokázal hostujícího brankaře podruhé překonat. Hosté byli v pvním poločase nebezpeční několika výpady do vaňovské obrany, branku se jim ale vstřelit nepodařilo. Bohužel vyrovnání se přesto dočkali, Bárta nikým neatakován napálil míč do vlastní branky. To byla pro domácí studená sprcha, ale hra pokračovala ve stejném duchu. Domácí se dostávali do mnoha slibních šancí a znovu mnohokrát chyběli jen centimetry. Hlavičku Canince zastavil na brankové čáře obránce hostí. Chvilku nato neudržel Bílkovský střelu Machka, bohužel pro domácí mu pomohla tyč. Na druhé straně chvilku před koncem poločasu podržel domácí golman Kalina, jenž vytáhl na roh nebezpečnou hlavičku Semenského.

Druhý poločas byl z pohledu Vaňova velmi nepovedený a oproti prvnímu poločasu bylo příležitostí jako šafránu, jestli se vůbec dá o nějakých příležitostech mluvit. Největší šanci druhého poločasu měli tedy hosté. Naštěstí si Kalina s dobře kopnutým trestným kopem poradil.

Ačkoliv to ze začátku vypadalo na jasný zisk tří bodů, znovu se ukázalo, jak žalostná je vaňovská koncovka, díky které jsme v podzimní části přišli o mnoho bodů, zejména na domácím hřišti. Hosté zase ukázali, že i když přijeli s ne zrovna ideální sestavou, tak se ne náhodou vyhřívají v horní části tabulky.

Po podzimní části je spodek tabulky velmi vyrovnaný a tak jarní odvety určitě nebudou postrádat náboj.

TJ VAŇOV - FK SLOVAN CHABAŘOVICE 1:1  (1:1)

branky: Jelínek - Bárta vlastní

sestava: Kalina - Caninec, Dvořák J., Bouša, Bárta(65.Protschke) - Dvořák T., Machek, Jelínek, Šimek(74.Rytíř) - Martinů, Veselý(78.Houda)