Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přípravě na jarní sezónu nás přehrálo Velké Březno 3:1

9. 3. 2008

Vaňov - Velké Březno 1:3 (0:1)

branka Vaňova - Veselý
sestava

Karas (45. Burgr) - Příhoda, J. Dvořák, Canicec, Bouša - Martinů, Rytíř, Záleský, Brabec, Dvořák T. - Veselý

Tři týdny před zahájením jarní sezońy jsme si za soupeře vybrali Velké Březno. Na zápas jsme se ale nedostavili v kompletní sestavě, 4 hráči se omluvili pro virózu, jeden pro zranění. Nezbyl ani žádný hráč na prostřídání.
Soupeř na nás vlítl hned zhurta, bylo vidět, že hraje o třídu výš a že hráči jsou běhavější. Vážněji však naši branku hráči Velkého Března neohrozili. Měli míč více na kopačkách, my jsme v první půli zahrozili spíše z brejků, které jsme nedotáhli do vážnějšího ohrožení. Ve 30. minutě se postavil k přímému kopu velkobřezenský Franěk a levačkou se nemýlil. Míč umístil k pravé tyči. Nebyla to žádná prudká střela, ale Karas v brance ani nezareagoval.
Od počátku druhé půle opět hráči Velkého Března měli více ze hry, postupem času jsme se i my dostávali do slibných šancí, výborně zachytal v brance hostů Valenta. To samé platí o našem brankáři Burgrovi, který se blýskli několika parádními zákroky. Po čtvrt hodince jsme udělali na půlce chybu v rozehrávce, velkobřezenčtí toho využili. Zvýšili na 2:0. Od té doby se celkem hra vyrovnala, jednu ze šancí spálil Brabec, když vyběhnutého gólmana Valentu (který odehrál míč už mimo velké vápno, čehož si hl. rozhodčí nevšiml) přeloboval, ale míč skončil za brankou. O pár minut později zaúřadovala rychlost T. Dvořáka, který si naběhl do ulice, míč stihl těsně u brankové čáry, zastavil si ho a poslal před branku, kde Veselý míč poslal do opuštěné branky. Snížili jsme na 1:2. Další šanci měl Dvořák, kdy po rohu trefil hlavou obránce na brankové čáře, odražený míč napálil Rytíř, ale brankáře nepropálil. Asi 3 minuty před koncem rychle vykopl hostující golman Valenta, náš Martinů, jako poslední hráč, míč na půlce bohužel nezachytil. A tak osamocený Franěk si poradil s Burgrem v brance, udělal kličku a do prázdné branky vsítil gól.

Zápas tedy skončil za stavu 3:1 pro Velké Březno. Absence několika hráčů ze základní sestavy byla velmi znát, i tak v rámci přípravy to bylo zajímavé utkání. Někteří hráči si sáhli na samé dno, můžeme jim za to poděkovat.

Od počátku asi největší slabinou celého zápasu byl hlavní rozhodčí Klaus Šilar, který svými nepřesnostmi pobouřil celkem slušný počet diváků. Na hřišti se spíše pletl, tak jako jednou se připletl do cesty přihrávky od Rytíře na Brabce. Posledně jmenovaný nepočítal se změnou dráhy míče a rozplácl se na umělce jak tučňák ze známé reklamy na Gambrinus.