Jdi na obsah Jdi na menu
 


V prvním jarním zápase muži na body nedosáhli

 Slovan Chabařovice – TJ Vaňov 3:2 (2:1)

Sestava: Grund – Adamec, Harciník, Caninec, Příhoda – Stehlík, Gerlický, Sibal, Houda, Orság (60. min. Dvořák) – Zemín
Střelci gólů: Caninec, Gerlický
 
K první mistrovskému zápasu jarní části sezony vaňovští zavítali na hřiště Slovanu Chabařovice. Domácí přezimovali na druhém místě tabulky, hosté tedy přijeli hlavně pozorně bránit a pokusit se soupeře něčím překvapit.
A přesně to se hráčům Vaňova také povedlo. Po úvodních náznacích na obou stranách, kdy proti Sibalovi dobře vyběhl domácí brankář, na druhé straně obrana hostí na poslední chvíli odzbrojila domácího útočníka, který by jinak stál tváří v tvář Grundovi. Pak už ale přišla 10. minuta a standardní situace z levé strany. Míč dosedl přesně na hlavu Canincovi, který se prosadil přes obránce na zadní tyči a otevřel skóre.
Domácí byli zaskočeni, dopředu se snažili dostat hlavně pomocí centrovaných balónů. Bohužel se jim po necelých deseti minutách povedlo vyrovnat, nutno říct, že s velkou dávkou štěstí. Centr do vápna měl být lehkou kořistí pro vaňovského brankáře, ale na hrbolatém a tvrdém terénu se tak nestalo, zamezit domácímu útočníkovi v hlavičce do odkryté brány se už pak obraně nepovedlo – 1:1.
V dalším průběhu prvního poločasu se začalo jiskřit. První žlutou kartu viděl Adamec, po jehož zákroku se domácí hráč nezvedal lehce. Toho samého hráče o něco později fauloval také Houda, a domácí museli sáhnout ke střídání. Následně došlo k potyčce mezi Sibalem a jedním z domácích, což ještě rozhodčí řešit nemusel, za následný faul Sibala bez balonu už ale musel udělit žlutou kartu.
Z fotbalového dění stojí ze strany hostů za zmínku Příhodův přímý kop, se kterým si skvěle poradil domácí brankář, a Stehlíkova hlavička z podobného místa jako gólová Canincova, tentokrát se ale hosté radovat nemohli. Přestože domácí neměli převahu, do poločasu dokázali skóre otočit, když středem lehce prošel jejich záložník a po zblokované střele se domácím podařilo z dorážky vstřelit gól na 2:1.
V druhém poločase se obraz hry nezměnil. Zápas byl vyrovnaný, šance na obou stranách. Hosté opět ztroskotali na domácím gólmanovi, jmenovitě Zemín, který ho po závaru nedokázal z pravé strany malého vápna prostřelit, málem po jeho střele ale do brány doletěl gólman, který pak musel být ošetřován. Debutujícího Orsága na hřišti nahradil Dvořák, který si vyměnil pozici s Příhodou. Ten si párkrát dobře naběhl na levé straně, centrované balony ovšem nenašly adresáta. Vyrovnání přišlo po skvělé přihrávce Sibala, které prošla středem hřiště i domácí obrany a Gerlický, další debutant, zamířil přesně k tyči – 2:2. Bohužel se domácím podařilo dvě minuty před koncem vstřelit vítěznou branku. Po chybném neodmávání ofsajdu následovala nepovedená klička Dvořáka směrem do hřiště, kde se míče zmocnili chabařovičtí. Míč se pak nikomu z hostujících hráčů nepovedlo odkopnout do bezpečí a střelou zpoza vápna byl Grund potřetí překonán.
 
Příští zápas se hraje ve Vaňově, v sobotu 29.3. od 15.h, soupeřem je Malé Březno.