Jdi na obsah Jdi na menu
 


V souboji druhého s třetím zůstaly 3 body doma

8. 10. 2007
Vaňov B - Hostovice 4:2 (2:1)


7.10.2007 16:00
sestava
Burgr - Petřík, Brabec Jiří, Duchoň, Dovolil - Adamec, Záleský, Houda (70. Novotný L.), Matyscsak L. (82. Brabec Jan) - Hanták, Hájek (46. Štěrba)

    V již poměrně chladném podzimním počasí přivítala naše rezerva, která se ve III. třídě drží zatím na skvělém 2 místě, bez porážky, za suveréní rezervou Mojžíře, celek Hostovic. Hosté jsou zatím na 3. pozici, oproti výsledkům v minulých sezónách velké překvapení. V sestavě se dokonce objevila nová posila Radek Steklý, který donedávna ještě hrál I. A třídu v Přestanově. Jednu sezónu odehrál i u nás ve Vaňově. Je vidět, že Hostovice chtějí již hrát v poslední třídě okresu důstojnější roli.
    Pro nás to byla samozřejmě výzva, samozřejmě jsme chtěli vyhrát a odpoutat se od soupeře v tabulce.
   Jelikož přišel Štěrba z pracovních důvodů pozdě, trenér Donauf připravil na soupeře novou stoperskou dvojici Brabec Jiří a Duchoň. Z počátku to nesehrané dvojici moc nešlo, postupem času se stopéři dostávali do stejného tempa a souhry.
    Domácí se ani nerozkoukali a už měli v brance míč. Hned v prní minutě po rohovém kopu jim tam spadl odražený míč. Začátek, který si nikdo z řad Vaňova nepřál. Ale nesklonili jsme hlavy a samozřejmě jsme chtěli vyrovnat. To se povedlo asi po 15 minutách Hantákovy, který tečovanou střelou překvapil Hostovického brankáře. 1:1. Hantákovo góly nám chyběly v předešlých zápasech, je vidět, že v lázních nestratil čich. A sám jmenovaný nás dostal po půl hodině svým druhým gólem do vedení. Naběhl si do uličky, kde mu perfektní přihrávkou prostrčil míč Záleský. Sám před gólmanem se svojí slabší pravou nohou nemýlil, zamířil přesně k tyči. Hosté byli také nebezpeční, hlavně svým pohybem, ale domácí obrana si se vším naštěstí poradila. I když, někdy to bylo se štěstím.
    Do druhé poločasu nastoupil do zálohy Štěrba, který měl dát středové řadě klid a přesnost. Je pravda, že běhání moc nepřidal. Opět ale špatný začátek, po 5 minutách z penalty hosté vyrovnali. Při chybně zahraném ofsajd systému unikl jeden z hostujících útočníků domácí obraně, Bigmac ve vápně fauloval. Trenér Donauf na lavičce zuřil. V celém druhém poločase měli menší převahu hosté, přeci jenom byli běhavější. Vážnější šanci si ale nevypracovali, střely z dálky kryl Bigmac. Po jednom rohovém kopu byl menší závar, míč uklidil pryč z vápna Petřík. My jsme naštěstí brzy odpověděli, Štěrba nás poslal nekompromisní ranou z přímého kopu opět do vedení. Čtvrt hodiny před koncem vstřelil uklidňující branku Houda, a tak mohla nastoupit i obávaná Vaňovská kovadlina a drtič nohou Čóča.
    Za zmínku ještě stojí obrovská šance Adamce z konce zápasu. Stál sám na penaltě před hostujícím brankářem. Mohl se ho klidně zeptat, kam to chce. Bohužel trefil gólmana do nohou.
    Utkání bylo ceklem poklidné, žádné hecování a my jsem rádi, že skončilo pro nás s vítězným koncem. Sice to občas skřípalo, ale potvrdili jsme, že umíme dávat góly. A pěkné. Kéž by takovou střeleckou potenci mělo i Áčko.


copyright by Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář