Jdi na obsah Jdi na menu
 


V úvodním zápase II. třídy naši muži prohráli se Skoroticemi 0:3

Vaňov- Skorotice 0:3 (0:1)

Sestava: Červinka - Brabec (70. Sibal), Krnáč, Caninec, Protschke - Houda, Dvořák, Vaňkát, Příhoda - Adamec (46. Němeček), Kodat (80. Navrátil) 

     V prvním kole nové sezóny II. třídy Okresního přeboru zavítal na vaňovské hřiště celek Skorotic, který po roce působení opustil I.B třídu.

       Soupeř od začátku diktoval tempo, lépe kombinoval a vytvářel si šance. Domácí byli v útoku bezzubí  a hosté jim nic nedovolili. První gól tak vstřelili po dvaceti minutách hosté, když po nedůrazném odkopu Canince přišla kolmice na hostujícího útočníka a ten tváří v tvář Červinkovi lehce píchl míč kolem něj do branky. Domácími branka otřásla a ztráceli často míče a několik dalších závarů před brankou  musel řešit  Červinka. Jedinou větší šanci prvního poločasu si vaňovští vypracovali těsně před koncem, když Adamec zatáhl míč po pravé straně, odcentroval a Vaňkát hlavou na zadní tyči o pár centimetrů minul branku.

       Do druhé půle vstoupili domácí s odhodláním vyrovnat a jejich snaha byla vidět. Hosté byli pod velkým tlakem, akcím domácích chybělo pouze přesné zakončení. Šance k vyrovnání přišla zhruba po dvaceti minutách, když Němeček byl sražen ve vápně a kopala se penalta. Rozhodčí nepochopitelně udělil hostujícímu hráči pouze žlutou kartu, čímž ovlivnil zápas. Navíc domácí ani nevyrovnali, neboť domácí stoper Krnáč penaltu neproměnil. Tlak domácích však pokračoval a Houda po Krnáčově parádní standartce sice přehlavičkoval brankáře, ale míč šel těsně mimo. Jak se čas krátil domácí více otvírali hru a hosté se dostávali do rychlých brejků. Jeden z nich skončil pokutovým kopem, když Caninec na hranici pokutového území fauloval a rozhodčí ukázal na bílý puntík ve vápně. Hosté s penaltou naložili jako domácí a Červinka si připsal úspěšný zákrok.  Ještě jednu šanci si domácí vypracovali, když jako přes kopírák Krnáč posadil míč Houdovi na hlavu, jeho hlavička šla však nad branku. Brejků hostů s postupujícím časem přibývalo a několik minut před koncem jeden z nich využili, když se na Červinku řítil osamocený hráč, kterému sice brankář míč ukopl, ale ten se odrazil před druhého hráče, pro kterého nebyl problém míč dopravit do prázdné branky. Domácí pak již rezignovali a 2 minuty před koncem inkasovali potřetí, když hosté tvrdou střelou rozehráli standartku, u které domácí nestačili ani postavit zeď. Červinka pouze míč tečoval, ale jeho cestě do branky již nezabránil. Domácí tak v premiéře, prohráli výsledkem, který zas tolik neodpovídal průběhu hry, protože každý ze soupeřů byl v jednom poločase lepší. Nápravu by měli domácí zařídit hned v dalším kole, kdy opět na domácím hřišti přivítají celek Tisé.

 

copyright by Martin