Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov - Chabařovice 3:3

Vaňov - Chabařovice 3:3 (1:2)

branky: Brabec Jiří, Rych, Bárta (pen)

Sestava : Dušovský - Příhoda (46. Sibal), Bárta, Bouša, Brabec, Protschke - Rytíř - Rych - Houda - Pawis (85. Vondra/), Hamala.

      V sedmém kole 1.B třídy přijel do Vaňova celek Chabařovic, který se podobně jako domácí na podzim trápí. Vaňovským chyběli Němeček, Rubáš a Martinů, naopak v sestavě se opět objevil Rych.

      Domácí hned od úvodního hvizdu začali náporem a dostali se do několika slibných šancí. Nadvakrát nepřekonal hostujícího brankáře Rych, poté Houda po zpětné Hamalově přihrávce trefil spojnici břevna a tyče a Protschke po pár minutách z těžké pozice minul levou chabařovickou tyč. Hosté byli bezzubí, ale stále odolávali. Domácí se dostávali do dalších šancí, Rych hlavou nepřekonal hostujícího brankáře a Hamala po Protschkeho přihrávce za obranu prováhal vhodný okamžik ke střelbě a byl zablokován. Když už vše směřovalo k bezbrankovému poločasu, začaly padat góly. Nejprve Brabec dostal na vlastní polovině  balon, nikým neatakován jej zatáhl po pravé straně a ze dvaceti metrů výstavní střelou poslal domácí do vedení. Hosté však zápas do poločasu dvěma brankami otočili. Nejprve po zbytečném rohu Morava předskočil Boušu s Příhodou a tvrdou hlavičkou vyrovnal a poté ten samý hráč ve skluzu dorazil střelu svého spoluhráče, který překonal ofsidovou past domácích a sám postupoval na domácí branku. Do kabin se šlo za stavu 1:2.
       Domácí po změně stran opět zatlačili hosty, dlouho však bez výraznější příležitosti. Nejvíce vzruchu si tak před vlastní bránou nadělali hosté, když nejprve nepovedený odkop skončil na tyči a poté hostující brankář jenom bezmocně sledoval hlavičku svého obránce, která jen těsně minula břevno. V 75. minutě se však domácí dočkali, Rych si naběhl na kolmou přihrávku, pohrál si s hostující obranou a levačkou poslal míč do sítě. To domácí povzbudilo a pokračovali v útočení. Houda po centru z levé strany nedal a Bárta ze dvou nadějných střeleckých pozic minul branku. U jeho druhé příležitosti platilo okřídlené nedáš dostaneš, kdy pomalu se vracející stoper mohl pouze sledovat výkop hostů od branky, který přeletěl domácí obranu, za kterou si naběhl Mawuba a sólový nájezd proměnil. Domácí z následného tlaku vytěžili pouze šanci Houdy a několik závarů před chabařovickou brankou. V 92. minutě po Bártově nákopu do vápna zahrál nešťastně hostující bek rukou a pískala se přísná penalta, kterou Bárta s přehledem proměnil. O minutu později mohl ještě vedení strhnout na stranu domácích Bouša, jeho hlavička však šla těsně nad. Z jasného zápasu můžeme nakonec být rádi za bod. Příště se musíme pokusit překvapit lídra soutěže - Českou Kamenici.

 

copyright by Martin Protschke