Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov - Chuderov očima Ústeckého deníku

11. 6. 2008

Vaňovští zvládli derby lépe

„Nebýt brankáře Kaliny, tak bychom určitě prohráli,“ chválil svého hráče kouč Emil Rilke

ObrazekChuderov/ Veledůležité tři body vybojovali fotbalisté Vaňova na půdě Chuderova. Díky vítězství v derby si tak vylepšili situaci v boji o záchranu.
„Jsou to pro nás důležité body,“ přiznal trenér vaňovských hráčů Emil Rilke.
Jeho svěřenci podle jeho slov v první půli na domácí nestačili. „Nebýt brankáře Kaliny, tak bychom určitě prohráli. Jenom v první půli chytil čtyři góly,“ chválil svého hráče a dodal: „Ve druhém poločase už se naše hra trochu zlepšila, ale i přesto jsme se spíše bránili. Rozhodla desítka, kterou rozhodčí nařídil za stažení Veselého.“
Vaňovští ale stále nejsou zachráněni. „Teď nás čeká klíčový duel s Liběšicemi a ten musíme vyhrát,“ má jasno Rilke.
Trenér Chuderova po porážce svého týmu spokojený nebyl. „Zápasu by slušela Obrazekremíza. V prvním poločase jsme měli čtyři obrovské šance, ale ani jednu z nich jsme nedokázali využít. Nejprve běžel sám na brankáře Gabriel, poté Borkovec. Další šanci spálil znovu Gabriel a poslední Guttmann. Už o poločasové přestávce jsem hráčům říkal, že nás to bude mrzet, a taky že jo. Ve druhé půli totiž soupeř využil penaltu po zbytečném zaváhání Špačka, který špatně řešil situaci a fauloval. Sudí nám ale moc nepřál. Dva jasné fauly ve vápně na Gabriela neodpískal,“ mrzelo trenéra Chuderova Petra Kuchaře.
Chuderov – Vaňov 0:1 (0:0). Br.: Houda z pk. ŽK: 3:1. Rozhodčí: Červený. Diváků: 30.
Chuderov: Kubálek – Lučka, Tikovský, Dvořák, Šindelář – Špaček (78. Hnízdil), Kratochvíl, Borkovec, Vobecký – Guttmann, Gabriel (85. Veselý).
Vaňov: Kalina – Bouša, Caninec, Dvořák J. (24. Hanták), Brabec – Dvořák T., Machek, Vaňkát, Rytíř – Houda, Veselý (88. Dolák).

Obrazek