Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov - Velké Březno 1:2 (1:0)

21. 10. 2010

Vaňov - Velké Březno 1:2 (1:0)

branka: Houda

Sestava: Dušovský - Brabec, Bouša, Caninec, Protschke - Houda, Rytíř, Rych, Martinů - Němeček (70. Sibal), Hamala

     V dalším kole 1. B třídy  zavítal do Vaňova soupeř, který ještě minulou sezonu hrál 1.A třídu - Velké Březno. Domácí konečně potřebovali zabodovat a podle toho také zápas začali. Hýřili velkou aktivitou a tlačili se do šancí. Hned v 5. minutě se Vaňov ujal vedení, když Houda převzal kousek za vápnem míč a střelou ala Cristiano Ronaldo, která těsně před gólmanem uhnula, poslal domácí do vedení. Hosté trochu přitvrdili, ale do větších šancí se nedostávali. Hlavní rozhodčí nepotrestal několik zákroků zezadu na domácího Canince  žlutou kartou, za první ostřejší zákrok domácích však ihned odměnil kartou této barvy Rytíře. To společně s dalším momentem určilo další vývoj utkání. Tím druhým momentem byla tutovka Němečka, kterou mu připravil Hamala, který se ve vápně prosadil proti dvěma obráncům a poslal mezi nimi přihrávku na malé vápno. Selhala však jako už u domácích několikrát koncovka, Němeček střílel z jedné levou a míč šel metr vedle levé tyče. Ve třicáté minutě přišla pohroma pro domácí, když po přísně odpískaném "faulu" Brabce na hostujícího záložníka domácí Rytíř školácky zakopl míč a po druhé žluté musel do kabin. V tu chvíli se ráz hry změnil, do té doby poměrně neškodní hosté začali tlačit a k vyrovnání jim chyběl i kousek štěstí. To když po závaru před brankou již míč směřoval za brankovou čáru a domácí Brabec jej  za pomoci břevna a tyče vykopával z prázdné brány. Potom se ještě míč odrazil před hostující hráče, kdy jeden z nich uklízel míč z malého vápna do prázdné branky, ale radost mu zkazil tygřím skokem Dan, který střelu zneškodnil. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

     Do druhého poločasu Velké Březno vyběhlo s cílem co nejdříve vyrovnat a otočit výsledek. Dlouho se jim však nedařilo, domácí bojovali a do větších šancí hosty nepouštěli. Velkobřezenští už s postupujícím časem nervózněli a zkoušeli střílet ze všech pozic, většinou hodně nepřesně. Nakonec však svůj tlak zužitkovali, když na levé straně ztratil Martinů míč a po lehkém centru do vápna zaváhal brankář Dušovský a nejmenší hráč na hřišti jej přehlavičkoval. Hosté po góle ještě přidali, obrana a hlavně Dan v bráně jejich šance spolehlivě hasili. Vše směřovalo k remíze, zvláště když v 85. minutě šli hosté rovněž do deseti, kdy velkobřezenský obránce fauloval Houdu, který se uvolnil po kolmici Lukáše Martinů a postupoval by sám na branku.

    Bod však nebyl domácím přán, když o dvě minuty později odpískal rozhodčí Zitko penaltu za ruku Brabce, kterou na půlce stojící rozhodčí "spolehlivě" viděl. Nutno říci, že byl jediný, protože domácí obránce rukou rozhodně nehrál a rozhodčí odpískal až po delší pauze a nápovědě z lavičky hostů. Dušovský v bráně při pokutovém kopu dělal co mohl, ale vedení hostů 2:1 nezabránil. Poté domácí vrhli všechny síly do útoku, zatlačili hosty v jejich vápně, ale po sérii rohů a přímých kopů branku vstřelit nedokázali. Největší šancí byla střela Rycha, kterou s námahou vyrazil společnými silami hostující brankář a obránce. Zápas skončil 1:2, což je vzhledem k předvedenému výkonu domácích a hlavně jejich bojovnosti nespravedlivé. Nutno dodat, že rozhodčí rozhodně zápas nezvládl a hrubě ovlivnil výsledek.

 

 

copyright by Martin Protschke