Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov deklasoval Františkov 5:0, záchrana je nadosah

7. 6. 2009

Tři kola před koncem soutěže zavítal do Vaňova poslední tým tabulky FK Františkov. Domácí tým, povzbuzen vítězstvím v minulém kole na hřišti Unionu DC, šel do utkání s jednoznačným cílem, poprvé v jarní části doma naplno bodovat.

Tento cíl se dařilo plnit hned od začátku zápasu. Domácí se dostali záhy do vedení po průniku Zemína do šestnáctky a lišáckým zakončením přes padajícího golmana 1:0. Hráči Vaňova se stále tlačili dopředu, dlouho ale jejich snaha ztroskotávala na brankáři hostí. Do přestávky nakonec přeci jen padla pojistka z kopačky Vrby, jenž využil svého důrazu a procedil do branky přihrávku Zemína 2:0.

Františkov nepůsobil úplně odevzdaným dojmem. Jejich náznak odporu ale rázně utnul v úvodu druhého dějství svým druhým gólem v zápase Vrba, který hraje v posledních zápasech ve výborné formě. Tentokrát využil pěknou přihrávku, kterou adresoval před prázdnou branku Hamala 3:0. Nejkrásnější branku zápasu vstřelil o chvilku později střelou do šibenice Machek, jemuž nabil proti noze Hnízdo 4:0. Do konce zápasu ještě přibalil Františkovu pátý přírůstek na cestu domů Dvořák T., který se prosadil z pokutového kopu, a tím stanovil na vaňovské poměry nevídaný výsledek 5:0.

TJ VAŇOV - FK FRANTIŠKOV 5:0 (2:0)

branky: Vrba 2, Zemín, Machek, Dvořák T. z PK

sestava: Hampl - Bouša, Dvořák J., Caninec, Protschke - Houda(55.Hnízdo), Šimek(65.Martinů), Machek, Dvořák T. - Zemín(46.Hamala), Vrba