Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov na jaře poprvé bez bodů

Chlumec B - Vaňov 4:3 (2:1)

Branky: Němeček, Krnáč, Houda

Sestava: Červinka - Jiří Brabec (46. Harciník), Krnáč, Dvořák, Protschke - Houda, Jaroš (70. Stehlík), Rytíř (85. Jan Brabec), Sibal - Němeček, Kodat

Ve druhém venkovním kole jarní části II. třídy okresního přeboru zajížděl tým Vaňova na hřiště Chlumce, kde se utkal s místním béčkem. Název hřiště je však třeba brát s rezervou, protože na chlumecké půdě se daly tak akorát sázet brambory.

    Hosté přesto vstoupili do zápasu dobře a brzy již vedli, když po centru Brabce překonal domácího gólmana Němeček. Vaňovští měli více ze hry, domácí se zmohli pouze na odkopy. Hrálo se převážně na polovině Chlumce, ale hosté druhý gól nepřidali. A byli za to potrestáni, když po standartce z pravé strany se míč odrazil na vápno, kde jej domácí hráč nekompromisně a s přispěním větru napálil pod břevno.

   Hosté však nepolevili a po standartce Krnáče zazvonilo břevno, k dorážce už se nikdo z vaňovských nedostal, protože rozhodčí přerušil hru kvůli brankáři ležícímu v malém vápně. Do poločasu domácí přidali druhý gól, který jim zařídil rozhodčí Lutka. Po jasném faulu na Dvořáka na vápně domácích a jasné ruce domácího beka se nepískalo a z následného brejku domácí hráč v sólovém nájezdu obstřelil Červinku.

    Do druhé půle vstoupili vaňovští s cílem vyrovnat. Dlouho se to nedařilo, pak se však Krnáč přesunul dopředu a brzy to přineslo ovoce. Z levé strany vápna zkušený hráč hledal dobře naběhnutého Němečka na malém vápně, ten však míč minul a přihrávka prošla do branky. Krnáč se tak zapsal opět do listiny střelců Vaňova po dlouhých letech/odhadem kapitána 15/. Hosté však chtěli víc než bod a tak vše vrhli do útoku. Gól však padl na druhé straně po další z mnoha chyb rozhodčího. Dvořák byl ve výskoku faulován, rozhodčí opět nepískal, míč tak propadl na domácího útočníka, který se přes Harciníka uvolnil a nedal Červinkovi šanci. Od cca 80. minuty hrály oba celky o desíti, na hřišti bylo víc místa a hrálo se nahoru dolů. Třetí gól hostů vstřelil Houda střelou za vápnem a opět to vypadalo na remízu. Hosté však chtěli víc a to se jim nevyplatilo, když jeden z domácích prošel po pravé straně a dal čtvrtý gól. Ze závěrečného tlaku hosté vytěžili pouze několik šancí, tři rohy a dvě standartky, vyrovnání už se však nedočkali, když domácí bek u tyče zachránil Němečkovu gólovou hlavičku. Na jaře tak vaňovští ztratili první body a mají co napravovat v domácím zápase s SKP.

 

copyright by Martin