Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov nestačil na Petrovice, podlehl vysoko 0:5

Hraničář Petrovice - TJ Vaňov 5:0 (4:0)

Sestava: Červinka – Brabec, Caninec, Navrátil, Harciník – Adamec, Příhoda, Rytíř, Stehlík – Václavík, Dvořák

Střídali: nikdo

Ve sváteční den, 28. září, Vaňov čekalo nelehké utkání na půdě Petrovic, které jako jediný tým v II. třídě dokážou Trmicím dýchat na záda.

Vaňov nepřijel v roli favorita, navíc byl v dosti improvizované sestavě. První gól utkání na sebe nenechal dlouho čekat, ve 2. minutě po své pravé straně domácí potáhli míč, nacentrovali na osamoceného hráče ve vápně, který nedal Červinkovi šanci. 1:0.

Domácí branka ještě více nabudila, hosté si naopak nebyli jistí, co s míčem na kopačkách dělat. A tak to znovu netrvalo dlouho a po rohovém kopu se z hranice malého vápna prosadil snad nejmenší hráč Petrovic hlavou a rázem to bylo 2:0.

Hráči Petrovic vysoko napadali, rychle přistupovali k vaňovským hráčům a z toho pramenili nepřesnosti a ztráty míče v podání hostí. Ti se tak většinu prvního poločasu jen bránili, ofenzivní snahy vaňovských zhatilo buď odpískání útočného faulu Václavíkovi, nebo praporek pomezního sudí, který signalizoval ofsajd. Jednou se ke střele propracoval Harciník, střela ale mířila těsně vedle levé tyče domácí branky.

Do konce poločasu dokázali domácí ještě zdvojnásobit své vedení, jeden z gólů přišel po laciné ztrátě ve středu hřiště, po které domácí útočník postupoval sám na Červinku. Poločas skončil za stavu 4:0.

V druhém poločase se obraz hry trochu změnil, Vaňov dokázal lépe kombinovat a déle udržet míč na svých kopačkách. Bohužel se mu ale nedařilo dostat se k ohrožení petrovického gólmana. Ani domácí ale nevyklidili bojiště a Červinka měl oproti svému protějšku na druhé straně hřiště mnohem víc práce.

Na zápas v Petrovicích neobvykle chudá divácká návštěva se dočkala ještě jednoho gólu. Jednu z kolmic domácích nedokázala hostující obrana zachytit a petrovičtí se radovali popáté. Na druhé straně hřiště se do dvou šancí dostal Václavík, který ale ani v jednom případě nevyzrál na domácího brankáře. Zápas skončil za stavu 5:0 pro domácí, nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

Vaňovským nezbývá nic jiného, než hodit výsledek za hlavu, poučit se z chyb a v příštím zápase, kdy doma přivítají Tisou, zvítězit!

copyright by Filda