Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov otočil nepříznivý stav 0:2 s Dubicemi o poločase a nakonec vyhrál 3:2. Doma stále bez ztráty bodu!!!

Vaňov - Dubice 3:2 (0:2)

Sestava

Červinka - Jiří Brabec, Krnáč, Dvořák, Protschke - Houda, Jaroš, Vrba, Martinů - Němeček (46. Harciník), Kodat (46. Sibal)

na lavičce ještě Jan Brabec (Čóča)

Branky Vaňova: Krnáč, Houda, Dvořák
 

      V dalším kole II. třídy okresního přeboru se na vaňovském pažitu představil nevyzpytatelný soupeř z Dubic. Ten většinou body získává na domácím hřišti, ale umí i překvapit.

      Domácí začali náporem a soupeře zatlačili na jeho polovinu. V první šanci se ocitl Kodat, když prudký centr v těžké pozici nasměroval těsně vedle dubické branky. Domácí měli stále více ze hry, ale branka padla na druhé straně. Protschke byl nedůrazný na polovině hřiště v souboji s dubickým Malejovským a pak už jej zastavil ve vápně pouze za cenu faulu a pískala se penalta. Tu dubičtí proměnili s přehledem přestože Červinka směr vystihl.

     Vaňovští pak pokračovali v náporu a rezultovalo z něj několik šancí. Vrba po dobrém centru hlavou v dobré pozici přestřelil, Krnáč z trestného kopu o pár centimetrů minul branku a z dalšího opřel míč o tyč. Dubičtí poté šli do dvoubrankového vedení, když na pravé straně si to namířil Malejovský mezi dva beky a prostřelil Červinku. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2, přestože soupeř nic nepředvedl.

    Do druhé půle šli vaňovští s tím, že není co ztratit a s motivací se o výsledek ještě poprat. Trenér Strádal vystřídal oba útočníky, Krnáč se posunul do středu, Martinů do útoku a Jaroš na stopera. Domácí začali bojovně a tlačili se do vápna Dubic. Ty pouze bránily, za celý druhý poločas se dostal pouze Malejovský do dvou úniků, které nezakončil přesně a Matzkeho střelu zlikvidoval Červinka. Hlavní slovo v útoku měli tedy pouze domácí. Po zhruba 15 minutách se opakovala situace z první půle, kdy tentokrát hostující obránce prakticky na stejném místě jako domácí hráč v první půli fauloval Martinů a k penaltě se postavil Krnáč. Gólman sice směr vystihl, ale střela byla dobře umístěná a prudká a tak byl stav 1:2. Domácí to povzbudilo a dostali se do tlaku, ze kterého vzniklo několik standartních situací. Domácí trefili dvakrát tyč. Z tlaku nakonec přišlo vyrovnání, kdy ve vápně hlavičkoval Dvořák a Houda nejprve trefil hlavou tyčku a poté míč nohou doklepl do branky. Hosté reklamovali ofsajd, jejich hráč se však zapomněl u tyčky.

    Poté hosté přitvrdili a domácí tak měli dost standartních situací. Vedoucí branka přišla nečekaně, když Krnáč rozehrál standartku, míč ve vápně skočil, nikdo z domácích na něj nedosáhl a vypadalo to, že jej v pohodě chytí brankář. Tomu však míč vypadl z ruky a důrazný Dvořák ho uklidil do branky. Radost domácích explodovala a na domácí devítku se všichni sesypali u rohového praporku. Zápas se pak už dohrával, hosté neměli síly na vyrovnání a domácí tak po zlepšeném výkonu v druhém poločase brali tři body. V dalším zápase změří síly s týmem Valtířova na jeho půdě.

 

copyright by Martin