Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov otočil zápas v Lipové se Šluknovem B

31. 10. 2006


Šluknov B – Vaňov

(hráno v Lipové) 3:4 (2:1)
branky Vaňova – Zlámal, Dvořák J., Machek, Stakič


    Ve 13. kole zajížděl Vaňov až do vzdálené Lipové, soupeřem měl být domácí Šluknov B. Už samotné počasí v Ústí naznačovalo, že to bude boj na pořádně mokrém hřišti. A taky že ano. Hřiště bylo nasáklé jak houba, někde se míč pořádně ani neodrazil. A ještě k tomu pořádný vítr a zima jak v Lipové. Podmínky však byly pro oba týmy stejné, takže nebylo na co se vymlouvat.

 

Zápas sotva začal a už jsme prohrávali 0:1. V celé obraně panoval od začátku totální chaos, záložníci nedobíhali hráče soupeře z druhé vlny. Po další hrubé chybě obrany, kdy jsme pořádně nedokázali odkopnout míč, jsme inkasovali po druhé. A to běžela teprve 10 minuta. Hra se jinak odvíjela spíše na polovině domácích, ale žádné pořádné šance, z kterých by jsme ohrozili domácího gólmana, jsme si nevytvořili. Domácí na těžkém terénu svými nakopnutými míči hrozili z brejků. Kdyby poločas skončil 5:0, nebylo se čemu divit. Několik šancí skvěle pokryl a chytil náš Bigmac.
    Těsně před poločasem prokázal Zlámal svoji bojovnost, šel za míčem do vápna až do konce a ve skluzu do prázdné branky snížil na 1:2.

    Do druhé poločasu jsme nastupovali s tím, že musíme využít hřiště, které bylo trochu z kopce a silného větru.
    A to se také stalo. Drželi jsme se první půlhodinu druhého poločasu neustále na půlce soupeře. Asi po 10 minutách přišel roh, kopal ho bezhlavý Rytíř (který na těžkém terénu hrál opravdu výborně). Roh se mu nepovedl, od obránce se míč k němu odrazil zpět. Odcentroval tedy do vápna, kde hlavičkoval Zlámal do brankáře a odražený míč do sítě poslal Náš Jára. Vyrovnáno...


Pak se hra trochu uklidnila, domácí stále jen hrozili z brejků, většinu vysokých míčů skvěle odhlavičkoval Láďa Caninec. V další šanci se objevil po prodloužené hlavičce sám před gólmanem Machy, ale míč napálil do brankáře (ještě mu trošku cáknul Lipovského bahýnka do obličeje).
    10 minut před koncem u střídaček na levé straně hřiště v soupeřově polovině skvěle doběhl Rytíř míč, přehodil si domácího záložníka, podíval se a krásným křižným pasem za obranu našel Machyho. Ten výborně zpracoval, tentokráte se nemýlil. Krásný gól... 3:2 jsme vedli. Za 5 minut na to vyběhl domácí gólman pro míč mimo vápno. Machy ho atakoval, a tak se mu odkop nepovedl. Dostal se k Bóďovi, ten míč z první napálil a míč doletěl přímo do branky. Všichni hostující kroutili hlavou, že Bóďa se takto trefil. Ještě ale nebyl konec a domácí si vypracovali nějakou tu šanci, z té poslední vsítil na konečných 3:4 v jejich neprospěch. Bohužel pro Šluknovské hráče bylo už pozdě, po rozehrávce hostů rozhodčí odpískal konec.

    Vaňovští měli radost, že zápas zvládli a také, že přežili Lipovské bahenní lázně. Sice odcházeli do kabin jako divočáci po rochnění v bažině, ale spokojeni se třemi body. Teď už stačí jen doma potvrdit vítězstvím nad posledními Chabařovicemi a zimní spánek bude klidný. (Jak řekl Náš Jára "Můžeme se v klidu zazimovat.")

Author: Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bahenní zápas

Drtikol,3. 11. 2006 13:56

spší tam měly poslat ňáký ženy, ať si to rozdaj v bahně, a bylo by na co koukat. I když ono vlastně bylo. Na naše vítězství....

Už nikdy více

Plukas / Bigmac,31. 10. 2006 20:33

Už raději nikdy více tam nehrát

Doufám

náš jára,31. 10. 2006 16:15

Doufám, že spadnou už by se mi tam jet nechtělo a ještě v takový čině...humus