Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov si brankou v nastavení připsal důležité 3 body

26. 10. 2008

Podzimní část fotbalové 1.B třídy spěje do finiše, tabulka je velmi vyrovnaná a na vaňovské hřiště přijel aktuálně poslední tým tabulky Union Děčín. To byly aspekty, které velely domácímu týmu konečně naplno bodovat. Ve Vaňově pokračuje golmanská mizerie, a také proto trenér Charvát povolal Pavla Hampla, který měl původně krýt záda Kalinovi. Ten se ale z neznámých důvodů nedostavil, a tak se MUF po několika letech objevil znovu mezi třemi tyčemi v mistráku za Vaňov.

Utkání se pro domácí začalo vyvíjet slibně a záhy po úvodním hvizdu jsme také šli do vedení. Machek si zaběhl za zkoprnělou obranu hostí a protlačil balón přes hostujícího brankáře do sítě 1:0. Chvilku na to se ve stejné pozici objevil také Rytíř, ten ale úspěšný nebyl. Bohužel domácí se nevyvarovali chyb v obraně a hosté mohli trestat. Po první hrubce ještě stačil střelu do prázdné branky zablokovat Dvořák J., ta druhá byla pro domácí pohromou. Nedůrazné malé domů využil hostující útočník, který byl u míče o zlomek vteřiny dříve a Hamplovi už nezbylo nic jiného než faulovat. Následovala červená karta a pokutový kop. Návrat Mufa tedy skončil už  27 minut od začátku a do branky se musel postavit po druhé v řadě Caninec, který hned musel čelit penaltě a neuspěl 1:1. Hned z protiútoku mohl odpovědět Machek, střela z vápna mu ale nesedla. Hosté stihli do poločasu vyrovnat za zbytečnou kritiku rozhodčího také poměr červených karet.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, hned po rozehrání  postupoval sám na branku hostující hráč, k jeho smůle ho ale stíhal rychlonohý Dvořák T., jenž na poslední chvíli požár uhasil. Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Jelínek, jeho pokus o lob ale přečetl hostující brankář. Chytrá střela Rytíře skončila těsně vedle tyče, Dvořák T. v dobré pozici přestřelil. Poté zahrozili hosté, naštěstí jejich střela skončila na tyči. Na hřiště se dostal během druhého poločasu Bouša, kterého trápí viróza a hned jeho první kontakt mohl skončit gólem, ani on ale neuspěl. A když už to vypadalo na další remízu, tak si v nastaveném čase naběhl na Machkovu kolmici do vápna další střídající hráč Protschke, jenž našel lahůdkovým centrem hlavu Bouši, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku 2:1.

FOTKY OD RADKY

TJ VAŇOV - UNION DĚČÍN  2:1 (1:1)

branky: Machek, Bouša - Znojemský

sestava: Hampl a Caninec - Barták, Dvořák J., Martinů - Dvořák T., Jelínek, Machek, Houda(65.Bouša) - Hnízdo(75.Veselý), Rytíř(80.Protschke)