Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov si domů veze důležité tři body ze hřiště Malečova

 Malečov – TJ Vaňov 2:4

Sestava: Grund – Adamec (70. min. Brabec), Caninec, Navrátil, Příhoda – Stehlík, Sluka, Houda, Slanina (60. min. Dvořák T.) – Zemín, Rytíř (85. min Matějka)

ŽK: Adamec, Zemín

Za deštivého počasí zavítal Vaňov na podmáčené hřiště do Malečova, který je se dvěma body na posledním, 14. místě. To ale neznamenalo, že by nás měl čekat lehký zápas, Malečov je znám svou tvrdou a důraznou hrou, zejména na domácím hřišti. V sestavě Vaňova se objevila staronová posila, Václav Sluka.

Vstup do zápasu se Vaňovu povedl. Už po prvním rohovém kopu se mohl radovat Zemín, který dopravil míč do sítě domácích, bohužel ale Sluka rozehrál roh dříve, než stačil opustit hrací plochu kapitán domácích, který o několik momentů dříve utrpěl krvavé zranění. Rozhodčí tak nechal roh opakovat, tentokrát ale obrana Malečova míč uklidila do bezpečí.

Zhruba v 10. minutě už se ale Vaňov prosadil regulérně, když od rohového praporku centroval Slanina a nikým neatakovaný Houda se hlavou nemýlil. Domácím stále chyběl ošetřovaný kapitán a vaňovští toho dokázali dokonale využít. Zemín přihrával do strany na rozeběhnutého Stehlíka, který z pravého rohu velkého vápna vystřelil po zemi na zadní tyč, a gólman Malečova neměl nárok – 2:0 pro Vaňov.

Poté se obraz hry vyrovnal, na těžkém terénu hráče míč občas pozlobil, z čehož pramenilo množství soubojů. Vaňov se snažil dalším gólem rozhodnout zápas, k čemuž měl blízko Sluka. Ten se dokázal vyhnout ofsajdové pasti soupeře, ocitl se sám před gólmanem, kterého sice překonal, ale střela o malý kousek minula branku Malečova. Zákonitě pak přišel trest na druhé straně, když po nedorozumění v obraně míč propadl na domácího útočníka a ten se sám před brankou nemýlil – 2:1.

Ještě do konce poločasu ale obnovil dvoubrankový náskok Zemín, který těžil z dobré práce a následné nahrávky Rytíře, a z hranice malého vápna se nemýlil – 3:1.

Po změně stran zůstával obraz hry stejný, míč měli na kopačkách více hosté, domácí se ale nevzdávali a nadále hráli velmi tvrdě. O další gólovou radost se postarala dvojice Stehlík, Rytíř, kdy prvně jmenovaný potáhl míč po pravé straně a přesně našel Rytíře ve vápně. Ten zachoval chladnou hlavu a dokázal míč dopravit do brány, což znamenalo vedení 4:1.

Domácí ještě stihli snížit, po zblokované střele se k míči dříve než vaňovští obránci dostal hráč Malečova a razantní střelou překonal debutujícího Grunda. Do konce zápasu se už skóre nezměnilo a Vaňov tak domů veze všechny tři body!

V následujícím kole TJ Vaňov doma přivítá Velké Chvojno, zápase se hraje v sobotu 19. 10. od 15:30.

copyright by Filda