Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov si pojistil I.B třídu vítězstvím nad rezervou Šluknova

3. 6. 2007

 

Vaňov si pojistil I.B třídu vítězstvím nad rezervou Šluknova

Obrazek


Vaňov – Šluknov B 3:0 (1:0)

branky:Dvořák J., Vaňkát, Stakič
Diváků 60
sestava: Kalina – Bouša, Dvořák J., Caninec, Příhoda – Štěrba (5. Matiscsak, 75. Pec), Vaňkát, Machek, Dvořák T. – Donauf, Stakič

    Rezerva Šluknova přijela z daleka ještě oživit případné udržení v I.B třídě. Musela by ale u nás ve Vaňově vyhrát. Domácí nemají ještě jistotu zachování I.B třídy, a proto chtěli před domácím publikem konečně vyhrát a alespoň trochu získat zpět důvěru diváků.
 Obrazek   Ještě před začátkem bylo ale předem jasné, že to nebude lehký zápas. Pro nemoc nebo zranění chybělo dost hráčů. V sestavě se tedy objevil po několika měsíční pauze Donauf  (Varan), a ne zcela fit Štěrba. Na lavičce seděl Matiscsak (Ježek), na poslední chvíli dorazil Pec Ventel (Hadži) a protože do branky po nepřesvědčivých výkonech pustil Burgr Kalinu, tak se prvně jmenovaný převlékl do dresu pro hráče do pole.
    Na krásně upraveném hřišti se těsně před výkopem předávala cena. Cena za kus práce, kterou za své 30tileté působení odvedl náš správce hřiště – Pan František Štěrba starší. Od všech Členů TJ Vaňov dostal dárkový koš a fotbalový dres s číslem 1. 
    Samotný zápas svým hvizdem odstartoval hlavní sudí. A domácí se hned vrhly do hostí, míč byl převážně na jejich kopačkách. Sotva ale uplynulo 5 minut, Štěrba musel vystřídat. Svalové zranění nevydrželo. Vystřídal ho Matiscsak Jaroslav (Ježek). Vytvářeli jsme si dost brejkových situací, bohužel, hlavně Stakič řešil situace dost zbrkle. Donauf byl spíše na hřišti, aby vepředu podržel balón, a svojí úlohu splnil. Dokonce toho dost odběhal, je vidět, že stále ve svých nohách ten fotbalový kumšt má. Hosté se do šancí dostávali sporadicky, jen jednou ohrozili domácího gólmana Kalinu, když centr za obranu z první napálil na branku jeden z hráčů Šluknova, Kalina byl na místě a střelu kryl. Z domácího tlaku se urodila pouze jediná gólová situace, kdy z pravé strany prudký centr poslal do vápna Bouša, Machek na penaltě minul a míč doletěl až k osamocenému ObrazekDvořákovi J., který do prázdné branky hlavou vsítil. Za stavu 1:0 pro Vaňov odcházeli hráči i rozhodčí do kabin, diváci do hospůdky. Začínalo poprchávat.
    Ve druhém poločase chtěli domácí vedení pojistit. Tlačili se do vápna hostí, a asi po deseti minutách z toho byla branka. Dvořák J. krásně uvolnil na levé straně Machka, ten předložil před branku Vaňkátovi a ten se trefil do odkryté branky. To už padl na hráče domácích klid a s přehledem kontrolovali hru. Hosté si pak vybrali lepší desetiminutovku a několikrát nebezpečně ohrozili Kalinu ve Vaňovské brance. 10 minut před koncem pojistili domácí vítězství, dali na 3:0. Na naší půlce vybojoval míč Donauf, předložil do běhu Přihodovi, ten z půlky sprintoval s jedním z obránců na soupeřovo branku, ve vápně předložil samotnému Stakičovi, ten sám před brankářem si počkal, až se brankář položí a vstřelil poslední branku utkání.
    Poté se už jen zápas dohrával, domácí si zasloužili ovace diváků, byl to opravdu pěkný fotbal, takový, na který jsou fanoušci zvyklí. A tak se spokojeně všichni odebrali do kabin a do hospůdky na občerstvení.
    Byl to poslední zápas na domácím hřišti v tomto ročníku, velice podařený. Věřme, že se všichni marodi uzdraví a takovýchto zápasů bude opět více. Poslední kolo se můžou hráči jen těšit na pěkný trávník do Mojžíře na fotbal bez nervů.


 


copyright by Drtikol                    FOTOS Drtikol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pěknej zápas

Drtikol,3. 6. 2007 19:42

Opravdu se mi zápas líbil. Článek i fotky super. A chci také poděkovat - Štěrbovi, že přišel, Hadžimu, a hlavně Varanovi s Ježkem. To pak člověk i jinak baví na tý plný tribuně. A velký dík panu Štěrbovi za odvedenou práci. Nastal ten správný čas předat žezlo mladším. Díky

konečně

nasjara,3. 6. 2007 18:37

Snad po dvou měsících jsem měl radost z fotbalu, takže díky za výkon všech na place a velkej dík klukům z béčka!!!