Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vaňov - FK Chuderov 3:2

23. 4. 2007

V derby zůstaly body ve Vaňově

Vaňov – Chuderov 3:2 (3:0)

21. 4. 2007 – Sobota

branky  - Zlámal 2, Vaňkát : Kratochvíl, Gabriel

ŽK 3:0 (Bouša, Vrba, Caninec)

Diváků 80

sestava Vaňov

Burgr – Bouša, Dvořák J., Caninec, Vrba (78. Brabec) - Dvořák T., Štěrba, Vaňkát, Rytíř – Zlámal, Stakič

lavička – Brabec

sestava Chuderov

Kubálek – Borkovec, Špaček, Kratochvíl, Novák – Jarošík, Tikovský, Guttman, Kohler – Gabriel, Dvořák J.

     V dalším jarním kole I. B třídy bylo na programu také očekávané derby mezi mužstvy TJ Vaňov a FK Chuderov. Domácí potřebovali nutně bodovat, jelikož mužstva ze dna tabulky se začínají nebezpečně přibližovat. Dopředu ale věděli, že proti houževnatým bojovníkům z Chuderova to nebude jednoduché. Očekávala se pěkná divácká kulisa, počasí také přálo a tak po úvodním hvizdu vlítly obě mužstva do zápasu naplno.

     Od prvních minut měli více míč na nohou domácí, mírně se tlačili do vápna hostí. A hned první vážnější šanci v 10. minutě proměnili v gól, kdy se krásně na pravé straně uvolnil rychlík Dvořák T., po zemi přistrčil na penaltu Zlámalovi a ten poslal míč placírkou přesně k pravé tyči. To byl vstup, který si každý fanda TJ Vaňov přál. Hosté se dostávali do šancí převážně ze standardních situací, hodně nebezpečné byli jejich rohové kopy a také dalekonosná autová vhazování. Domácí obrana si ale se vším poradila. Vaňovští byli po celý první poločas aktivnější, nebezpečně z poza vápna pálil Štěrba a Vaňkát. Ten se také dočkal vstřelené branky. V 25. minutě se z levé strany se uvolnil Stakič, přistrčil před vápno Vaňkátovi a ten umístěnou střelou rozvlnil síť hostů po druhé. To už byli domácí trochu klidnější. Měli i další šance, jejich střely ale mířily nad branku brankáře hostí Kubálka. Hosté naopak pořádně domácího gólmana Burgra ani neohrozili. Jen menšími závary opět po standardkách. Vaňovští hráli hodně po lajnách,zvláště  Dvořák T. dělal na pravé straně obraně hostí dost práce. Ve 39. minutě přistrčil v prostředku Zlámalovi, který se rozeběhl s míčem k bráně, prokličkoval obranou a ještě před gólmanem stačil míč přizvednou a vstřelit svoji druhou branku v zápase. Obrovská radost zavládla na lavičce domácích. Po poločasovém hvizdu hlavního rozhodčího stav 3:0 pro Vaňovské. V kabině domácích vládla určitě pohoda, u hostí zřejmě bylo trochu dusno.

     Ve druhém poločase se začala karta trochu obracet. Domácí se soustředily spíše na brejky, hosté začali hrozit z dlouhých autů vhozených až do vápna domácích, každý roh také nebezpečný. V 50. minutě právě po autovém vhazování nepřesně vyrazil míč z vápna vaňovský gólman Bugr, na velkém vápně osamocený Kratochvíl vrátil míč hlavou a ta zapadla až za obranu domácích do branky. 1:3.Hra byla velice otevřená, hosté svoji bojovností přetlačovali domácí v soubojích, na druhé straně domácí nevyužili řadu brejků. Bylo vidět na obou mužstvech, že zápas je fyzicky náročný, útočníci nedokázali dotáhnou své úniky do vážnějšího ohrožení. Dvě šance spálil Stakič, kdy byl zcela osamocen před gólmanem Chuderova, Rytíř nastřelil z vápna osamoceného obránce. Čtvrt hodiny do konce a opět po standardní situaci vstřelili hosté branku. Na malém vápně přetlačil Canince Gabriel. V tu chvíli z vaňovských hráčů chtěli Štěrba i Vrba vystřídat. Přednost dostal druhý jmenovaný, jelikož se ozvalo dlouhodobé zranění, Štěrba na pokraji vyčerpání musel vydržet do konce, na lavičce byl totiž jen jediný hráč na vystřídání. Hosté stále bojovali, chtěli získat alespoň bod. Domácí bránili jednobrankový náskok zuby nechty. V posledních vteřinách mohl jeden z chuderovských útočníků urvat alespoň remízu, osamocený na penaltě jen trefil ležícího Burgra. Poté následoval konečný hvizd rozhodčího a radost domácích, u hostů vládl smutek, od remízy nebyli daleko.

    I sám trenér domácích Rilke po zápase prohlásil, že to byly hrozné nervy do posledních vteřin, až se mu z toho udělalo trochu nevolno. „Nebylo to jednoduché utkání, počítali jsme, že hosté bojují o každý míč a hrozí hlavně z jejich standardních situací nebezpečných dlouhých autů. Měli jsme namále, ale důležité jsou tři body, a ty zůstávají doma.“

copyright by Drtikol

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

už aby to bylo

Plukas,23. 4. 2007 22:21

Chvála bohu

Luky,23. 4. 2007 15:29

Přesto,že jsem nevěřící,tak v sobotu při nás stáli
všichni svatí.Příště to nemusí vyjít.
Děkuji za napínavý zážitek, Až budem kompletní a zdrávi,hra se určitě zkvalitní.