Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov v desetigólovém šlágru remizoval s Chlumcem B

 TJ Vaňov – Chlumec B 5:6 np. (1:4)

Sestava: Kalina – Adamec, Caninec, Stehlík, Příhoda – Houda, Sibal, Kodat, Orság (40. Harciník) – Gerlický, Zemín
 
V druhém domácím zápase jarní části sezony přivítali domácí hráči rezervu Chlumce. Hosté měli o dva body více než domácí Vaňov, který se v případě výhry mohl v tabulce posunout do klidnějších hladin.
Start do zápasu domácím hráčům ale opravdu nevyšel. Poprvé lovili míč ze své sítě v 5. minutě, během dalších deseti minut inkasovali ještě dvakrát, když se hosté dvakrát prosadili po centrovaných balonech, jednou dokázali přehodit vybíhajícího Kalinu. Na světelné tabuli svítila 15. minuta a zároveň skóre 0:3.
Poté se hra vyrovnala a začali hrozit i domácí. Do šance se z pravé strany dral Kodat, střelou na přední tyč ale hostujícího gólmana překonat nedokázal. Na 1:3 dokázal o několik minut později snížit Zemín, který se prosadil po centru Gerlického hlavou na první tyč. Obrat se ale prozatím nekonal, protože Chlumec ještě do poločasu obnovil své třígólové vedení.
Do druhého poločasu šli domácí se snahou zlepšit nahrávky, hrát více do stran a pokusit se s výsledkem ještě něco udělat. Po faulu na Ilju Zemína rozhodčí nemohl nic jiného, než nařídit pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Láďa Caninec a nemýlil se – 2:4. Hosté znervózněli, chtěli utkání hlavně dohrát a výsledek ubránit. Že je nadějím konec vypadalo po rohovém kopu, ze kterého Chlumec zvýšil na 2:5.
Poté už ale padaly gól jen do chlumecké brány. Dokázal se prosadit Gerlický i Sibal a rázem to bylo jen o gól, do konce zápasu zbývalo ještě zhruba 10 minut. Domácí tlačili, posílali do vápna jeden centr za druhým a minutu před koncem se dočkali druhé penalty. To neunesl chlumecký kapitán, který od plic vynadal rozhodčímu, za což si vysloužil červenou kartu. Caninec ze značky pokutového kopu opět nezklamal a o drama bylo postaráno.
Do konce řádné hrací doby už se nic zajímavého nestalo, na řadu přišel penaltový rozstřel. V tom byli šťastnější hosté, když dokázali proměnit všechny tři své pokusy. Za Vaňov opět nezklamal Caninec, bohužel směr Stehlíkovy střely vystihl hostující brankář. Extra bod si tedy odvezli hosté do Chlumce.
Po katastrofálním prvním poločase dokázali vaňovští zápas alespoň zremizovat, v příštím zápase, který se hraje v neděli 20.4. v Mojžíři, je ale potřeba hrát takto oba poločasy!