Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAŇOV vs. LIBOUCHEC očima ÚD

29. 3. 2007

Vaňov v derby vybouchl

Libouchec si nečekaně odvezl tři body za přesvědčivé vítězství


Ústecký deník  -  29.3.2007

Vaňov - Černý vstup do jarní části 1. B třídy zažil fotbalový Vaňov. Doma podlehl v derby Libouchci nečekaně hladce 0:3.

Vaňov inkasoval brzy, už ve 3. minutě. A rychlá branka s Rilkeho svěřenci pořádně zamávala. K valné šanci se až na pár rohových kopů nedostali.

Ve druhém poločase, po vynucených i nevynucených změnách, přece jen nějaké příležitosti přišly, blízko gólu byli Houda či Zlámal. Jenže hřmělo jen na druhé straně. Po nedorozumění obrany s brankářem si dal Vaňov vlastní gól, v poslední minutě pečetil výhru Drha.

"Je to obrovské zklamání, chtěli jsme soupeři oplatit podzimní porážku a místo toho dostaneme takový výprask," zlobil se vaňovský kouč Emil Rilke. Zklamalo ho především nasazení týmu.

"Tak špatné to za dobu co jsem tady snad ještě nikdy nebylo. Z nedostatečného pohybu pramenily chyby, soupeř měl rychlé hráče a trestal naši pasivitu," hodnotil Rilke. V derby navíc Vaňov přišel o klíčové hráče Jaroslava Dvořáka a Machka.

"Zranili se, těžko odhadovat, nakolik to bude vážné," netuší trenér. Přitom v hned v příštím kole čeká jeho tým soupeř nejtěžší. Lídr tabulky a favorit na postup Junior Děčín.

"Tam bude těžké cokoliv uhrát, ale příště doma Prackovice musíme bezpodmínečně porazit," burcuje Rilke. Že by se opakoval pokažený vstup do podzimu, kdy Vaňov vyhrál až v pátém utkání, si nepřipouští.

"V přípravě měly naše výkony stoupající tendenci, určitě to brzy prodáme," věří Rilke.

Petru Kubátovi se vítězný duel hodnotil o poznání lépe. "Měli jsme ještě další šance, naopak Vaňov jen neplodnou převahu. Vyhráli jsme zaslouženě, vstup do sezony se nám opravdu povedl," pochvaloval si kouč. Jeho tým hraje v příštím kole v Prackovicích. "Chceme uspět," dodal Kubát.

Vaňov - Libouchec 0:3 (0:1). Branky: Pour, vlastní, Drha. Rozhodčí: K. Beneš. ŽK: 1:3. Diváků: 40.

Vaňov: Kalina - Bouša, J. Dvořák (55. T. Dvořák), Caninec, Vrba - Rytíř, Vaňkát, Machek (40. Zlámal), Martinů (70. Houda) - Stakič, Zikmund.

Libouchec: Klačanský -Honsa, Jaroš, Šebek, Kučera - Pour, Drha, Zelený, Král -Sucharda, Bartoš.

Obrazek