Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov zdolal Chabařovice 3:0 a stahuje náskok na čelo tabulky. Červinka si připsal první čisté konto v sezóně

8. 4. 2012
nasjara

Slovan Chabařovice, tým, který loni opustil společně s námi krajskou soutěž, byl dalším naším soupeřem v jarní části OP. Vaňovskou tvrz už 10 měsíců nedokázal nikdo dobýt a dokonce si nikdo neodvezl ani bod. To se nakonec nepovedlo ani Chabařovickým. Poslední, kdo se radoval ze zisku bodů na vaňovském hřišti, byla v památném zápase střekovská rezerva, která 11.6.2011 zdecimovala A tým 3:13.

Chabařovice potvrzovaly, že jejich jarní výsledky nejsou náhodné a v prvním poločase byly lepším týmem. Koncovka hostí byla ale žalostná a jejich velké množství standartních situací dokázala vaňovská defenziva a brankář Červinka v klidu likvidovat. Vaňov se ze hry nedokázal prosadit, přesto odcházel do šaten s jednobrankovým náskokem. Domácí dokázali udeřit ze standartní situace, když Krnáč poslal do vápna jedovatý centr, který Němeček lehce tečoval a poslal domácí do vedení. A mohlo být ještě veseleji, když ze stejné situace, pouze z druhé strany hřiště, poslal Krnáč další bonbónek za zkoprnělou hostující obranu, kam si naběhla hned čtveřice domácích hráčů. Houda ale nezamířil přesně. Vaňov v prvním poločase využil z minima maximum a přestože po poločase vedl, spokojenost v kabině nevládla, což dal trenér Strádal o pauze svým svěřencům patřičně najevo. 

Druhý poločas byl z vaňovské strany úplně o něčem jiném. Hosté směrem dopředu nedokázali prakticky nic. Jedinou šanci měli hosté po jediné chybičce Červinky v zápase, který zaspal na brankové čáře, vše ale domácí golman zachránil výborným zákrokem. Do druhého poločasu naskočili na hřiště Rytíř a Martinů a s jejich příchodem byl Vaňov rázem jasným pánem na hřišti. Hosté čím dál více hráli na riziko a tím se otvírali okénka v jejich obraně. V 80.min dokázal jedno využít Kodat, když se vyhnul ofsajdové pasti a v situaci sám na brankaře neměl žádný problém 2:0. Hosté se ihned po rozehrání dopustili fatální hrubky a poslali špatnou přihrávkou do brejku Martinů. Ten ještě nesobecky vylepšil pozici před zívající branku pro Kodata, který ale zkoušel zvyklat rozhodčího nafilmovaným pádem v pokutovém území. K jeho smůle byl ale nejbližší obránce 10 metrů za ním, takže ke kontaktu nemohlo dojít a tím pádem rozhodčí asi rozhodl správně:-D. Nakonec ale dokázal jarní vaňovský kanonýr Kodat  ještě jednou skórovat, když po centru Sibala a chybě hostujícího golmana v pohodě dorážel do odkryté branky na konečných 3:0 a svoji procentuální úspěšnost na střely do prázdné brány v zápase zvýšil  na 66% a dvěma góly dokonale oslavil svoje 33 narozeniny.

TJ VAŇOV - FK SLOVAN CHABAŘOVICE 3:0 (1:0)     FOTO

branky: Kodat 2, Němeček

sestava: Červinka - Krnáč, Dvořák, Protschke, Brabec - Sibal, Houda, Jaroš(55.Rytíř), Harciník - Němeček(60.Martinů), Kodat(88.Mackovič)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě lepší výkon než ve druhém poločase podali ale vaňovští na pozápasové oslavě tří bodů a 33. narozenin Kodyho, když se pokusili vypít celkem tři ústecké podniky. Což se sice nepodařilo ale alespoň jsme zjistili, kdo v mančaftu umí nejlepší koláče:-D.
sestava: Náš Jára, Pročkis, Drtikol,Sibi, Kody, Luky M., Filda, Houdis, Vozembouch a masérka Simona