Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spanilá jarní jízda pokračuje, ani Hraničáři z Petrovic na Áčko nestačili

9. 5. 2010

autor a foto: nasjara

Sobotní den se ve Vaňově nesl ve znamení závodů dračích lodí a také fotbalu. Tentokrát přijeli bojovat o body Hraničáři z Petrovic, kteří se, jakožto nováček, pasovali do role černého koně soutěže a bojují o medailové umístění. Domácí naopak stále musí díky katastrofálnímu podzimu bojovat o záchranu.

Před velmi slušnou diváckou kulisou se v prvním poločase z počátku domácí do svéhoObrazek soupeře zakousli a v několika okamžicích visel gól doslova na vlásku. Domácím hráčům v rozhodujících okamžicích chyběl opravdu jen pověstný chloupek ke vstřelení branky. Hostující Liška se ale v brance nenechal překvapit a tygřím skokem k tyči zachránil i Boušovu dorážku z bezprostřední blízkosti. Po úvodním tlaku hosté začali předvádět, že ne náhodou se vyhřívají v první pětce a také oni se dostali několikrát do slibných gólových šancí. Domácí brankář Dušovský se ale také překonával a žádný míč za svá záda nepustil.

ObrazekDruhý poločas byl herně vyrovnaný, domácí hráči ale byli v útočné fázi nebezpečnější. Velký průvan v Petrovické obraně byl po celý zápas hlavně po pravé straně, ze které také domácí udeřili. Nejprve si naběhl na zpětnou Rytířovu přihrávku Machek, který dělovkou jen těsně minul šibenici a poslal hostím poslední varování. Ti se neponaučili a také zato pikali. Vaňov předvedl  v 62.minutě krásnou akci, kterou rozehrál svým únikem znovu po pravé straně Rytíř, jeho zpětná přihrávka našla opět Machka, který tentokrát míč zpracoval a ideálně ho připravil lépe postavenému Slukovi, jehož "žihadlo" prověřilo pevnost vaňovských sítí 1:0. Od 70.minuty museli hosté navíc dohrávat pouze v deseti, když se jejich hráč poroučel do sprch po druhé žluté kartě. Hraničáři ale zbraně nesložili a snažili se s výsledkem něco udělat. Dušovský si ale čisté kontoObrazek pohlídal. Domácí hráči dokázali do otevřené obrany hostí vstřelit pojistku, když Martinů po dravém úniku prostrčil míč do vápna, kde číhal osamocený Bouša, který nedal střelou k tyči Liškovi šanci 2:0. Tímto výsledkem zápas také skončil i díky zvláštní aktivitě asistenta rozhodčího, který zastavil dva vaňovské brejky nejprve Příhody a posléze Machka pro domnělé postavení mimo hru. To ale už nic nezměnilo na faktu, že všechny body zůstaly ve Vaňově.

FOTO

TJ VAŇOV - SK HRANIČÁŘ PETROVICE 2:0 (0:0)

branky: Sluka, Bouša

sestava: Dušovský - Bárta, Bouša, Protschke, Sibal(80.Caninec) - Rytíř(72.Houda), Sluka, Machek, Příhoda - Martinů, Zemín