Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňovská rezerva si vyšlápla na lídra ze Skorotic

9. 11. 2008

Souboj prvního s posledním, to byl přívlastek dalšího utkání vaňovské rezervy. Té se postavil lídr 2.třídy a největší adept na postup do 1.B třídy TJ Skorotice. Hosté poznali v jedenácti zápasech pouze jednou hořkost porážky. Naopak domácí zaujali po výprasku od Ravelu v minulém kole poslední příčku, a proto mnozí přihlížející očekávali jednoznačnou záležitost pro tým Skorotic. A ačkoli sestava Vaňova nebyla úplně optimální, znovu se ukázalo, že hrát se dá proti komukoliv!

Samotný zápas byl od samého začátku naprosto vyrovnaný. Do první vážné šance se dostali domácí, to se přes stopera Pelce prosadil Kodat, jenž překonal přízemní střelou Slaninu v brance Skorotic, jeho střela ale skončila pouze na tyči a ani jeho následná dorážka do prázdné branky neslavila úspěch. Nedáš-dostaneš, toto pravidlo se opět ukázalo jako pravdivé. Skorotický hráč ihned z výkopu unikl po pravé straně, jeho centr Burgr vyboxoval pouze na hranici velkého čtverce, kam si naběhl Novák, jenž filigránsky přehodil změť těl před domácí svatiní a otevřel skóre 0:1. Ještě v prvním poločase mohl srovnat stav Sibal, jeho lob po samostatném úniku ale cestu mezi tři tyče nenašel.

Ve druhém dějství se průběh otočil a více ze hry měli hosté. Jejich útoky ale končily na pozorné domácí obraně a jistém Burgrovi, jenž si vybral slabší chvilku pouze zbytečně chycenou malou domů. Následný nepřímý kop ale cestu přes hradbu těl do branky nenašel. Vaňov se čím dál častěji dokázal dostávat do nebezpečných brejků a nakonec se dočkal také zaslouženého vyrovnání. Prosadit se dokázal Veselý, jenž uklidil pod víko přihrávku Dvořáka T.. Vaňov poté ustál dvě velké šance po hlavičkách skorotického Chmeliny. Tu první zmařil na poslední chvíli Brabec a odvrátil na roh, z něhož znovu Chmelina orazítkoval tyč. A situace z prvního poločasu se opakovala, jen v obráceném gardu. Po akci Sibala se dostal k odraženému míči Veselý a výstavním angličanem rozhodl a pasoval se na hvězdu zápasu. Skorotice už na tuto branku reagovat nedokázali a po právu odjeli z Vaňova s prázdnou.

Domácí si výkonem naprosto zasloužili cenné tři body a odlepili se ode dna tabulky kam, jak ukázali, rozhodně nepatří!!!

TJ VAŇOV - TJ SKOROTICE 2:1 (0:1)

branky: Veselý 2 - Novák

sestava: Burgr - Caninec, Brabec Jiří., Protschke, Dovolil - Hamala, Dvořák T.,Veselý,  Pec - Kodat(38.Brabec Jan), Sibal J.