Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňovští nedali posledním Chabařovicím šanci

7. 11. 2006


Vaňovští nedali posledním Chabařovicím šanci

 

Vaňov – Chabařovice 4:0 (1:0)
naše branky – Machek, Stakič, Dvořák J. (pen), Bouša (pen)


V předehrávaném 14. kole nás čekali poslední Chabařovice. V celkem chladném počasí, kdy Drtikol uvažoval, že nastoupí v čepici (nakonec ne), se přišlo podívat několik skalních fandů v čele s Dědou Skokanem a jeho věčně nebezpečně vztyčenou holí směrem k soupeři a hlavně rozhodčímu. Všichni se těšili na brankový příděl, který si měli Chabařovice odvézt (napovídalo tomu postavení tabulky).

        Před zápasem ale trenér nabádal hráče k opatrnosti, hlavně soupeře nepodcenit. I samotní hráči věděli, že to zas tak jednoduché nebude. Hlavním cílem bylo co nejdříve vstřelit branku, a pak postupně přidávat další.

Zápas začal celkem podle představ domácího trenéra Rilkeho, více měli u nohou míč Vaňovští. Domácí se hned od prvního hvizdu stále tlačili do vápna hostí, spíše hrozili nebezpečnými centry. Jeden takový se povedl, kdy odražený míč po autu domácích nacentroval do vápna z levé strany Drtikol na penaltu a zde si naskočil Machy (bez tyče - výskok jako Bubka) před gólmanem a hlavou vstřelil první branku zápasu. To byla asi 15. minuta. Hosté pak hrozili spíše jen z brejků. Dvakrát obrana pozapomněla na hostujícího hráče, v obou případech vypadaly střely nebezpečně, z úhlu však nemohly Bigmace v bráně překvapit. Poté se hra trochu uklidnila, Vaňov chtěl přidat další branky, aby zápas probíhal v klidu, ale nestalo se tak. V poločase do kabin odcházely obě mužstva za stavu 1:0 pro domácí.

V kabině trenér trochu rozebral pár momentů v zápase a hráčům řekl, ať přidají další gól a hosté se rozsypou. S tímto cílem odcházeli hráči z kabin na hřiště do druhého poločasu.

        Od začátku vládli na hřišti domácí, hosté zahrozili jen jednou z brejku, jinak působili celkem dost odevzdaně. V 60. minutě našel krásným pasem za obranu Náš Jára Machyho, ten sklepl z první před bránu, kde stál osamocený Bóďa a do prázdné branky dal na 2:0. To už mohli domácí být alespoň trochu v klidu. Dále drželi míč na svých kopačkách, vytvářeli si slibné šance. 20 minut před koncem se ocitl za hostující obranou Bóďa. Obráncům z Chabařovic nezbývalo nic jiného, než ho stáhnout. Byla nařízena penalta – tu proměnil Náš Jára v Panenkovském stylu. Stav byl 3:0. Od této chvíle bylo rozhodnuto, hosté už odevzdaně zápas dohráli. V 80. minutě se z levé strany řítil do vápna opět Bóďa, hostující obránce ho zkosil a Bóďa po druhé v zápase (a snad i v sezoně) upadl. Druhou penaltu v zápase šel kopat Boušík, nemýlil se, a tak upravil na konečných 4:0 pro Vaňov.

         Po konečném hvizdu zavládla nad Vaňovem radost, přezimování bude s aktivním skóre 30:29 a 22 body.


            V kabině proběhl již tradiční vítězný pokřik a mohlo se jít slavit do Hospůdky. Popíjelo se pivečko a různé další nápoje, pojídal se tataráček, zpívalo se, tančilo, (fotky zde) po podzimu v týmu Vaňova vládne pohodička. I když, mohlo být lépe, některé ztracené body stále trenéra i hráče mrzí. Do jarní sezony jdou hráči s cílem tyto body vyhrát zpět a držet se na předních pozicích v tabulce.

 

                    author: Drtikol

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář