Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vezeme si cenné vítězství ze Skorotic!!!

Skorotice - Vaňov 1:2 (0:1)

Branky Brabec, Dvoářak Jára

sestava – Červinka – Harciník, Dvořák, Krnáč, Brabec – Šimek, Houda, Vaňkát, Sibal – Stehlík, Němeček (88. Hájek)

                Státní svátek práce a nás čekala ve středu 1. 5. dohrávka prvního kola od 17 hodin ve Skoroticích. Po sobotní přestřelce v Dubicích jsme chtěli získat nějaké body, i když jsme věděli, že na půdě třetích Skorotic to nebude lehké. Stačilo, když jsme vstoupili na hřiště. V Dubicích mají mech oproti drňáku ze Skorotic.

                Sešlo se celkem dost diváků, rozhodčí zapískal a šlo se na kopanou. Moc kombinačně se hrát nedá na takovém povrchu, ale sem tam se nějaká pohledná akce našla. Domácí samozřejmě na nás vlítli a první čtvrt hodinu jsme se jen bránili. Ale úvodní tlak jsme ustáli. Skorotičtí nejvíce hrozili z dlouhých autů do našeho vápna, naštěstí jsme vše vždy nějak odkopli. My jsme většinou zaútočili ze standartních situací, které zahrával Krnáč. Asi ve 35. minutě zahrával z pravého rohu velkého vápna přímý kop na přední tyč, domácí brankář vyrazil k penaltě, kde stál osamocený Brabec a pohotově z voleje uklidil míč do kasy. Vedli jsme 1:0. Do konce poločasu se stav nezměnil, spíše jsme se bránili.

                Ve druhém pětačtyřiceti minutovce jsme chtěli přidat ještě jednu branku, ale věděli jsme, že to do kopce bude hodně těžké ubránit. Naštěstí jsme domácí nepustili k žádnému ohrožení z blízka, vše jsme poctivě ubránili, odhlavičkovali, odkopali pryč. Byly tam dvě nebezpečné střely z dálky pod břevno, ale Červinka v bráně bravurně vyrazil na roh. Asi v 70. minutě jsme udeřili opět my. Z levé strany, téměř od rohového praporku zahrál chytře Dvořák přímý kop. Všiml si, že domácí mají postavenou špatně zeď a brankář je trochu více z brány, tak podél zdi poslal míč rovnou do branky. Tím domácí hodně zchladil. Ti se snažili, ale žádnou akci nedotáhli ke vstřelení branky. A překvapivě do kopce jsme si vypracovali i další tutové šance. Stehlík sám před brankářem neproměnil. Po chvíli Němeček domácího brankáře přeloboval, míč ale skončil na tyči. Škoda, mohli jsme pojistit. V 89. minutě domácí jen zkorigovali na 1:2 a my už jsme to udrželi.

                Výborný bojovný výkon všech hráčů, super. Teď nás čeká doma první Ravel, porveme se a obereme je o body.

 

Vaňov do Toho!!!

  

copyright by Drtikol