Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všechny body zůstaly doma, Áčko prolomilo remízovou serii

14. 9. 2008

Remízový král, tak nazvaly po právu vaňovský tým novináři Ústeckého deníku. I přesto, že jsme ještě neokusili hořkost porážky, byl bodový zisk po třech kolech "pouhé tři body". Ve čtvrtém kole zavítal do Vaňova nováček soutěže z Povrlů. Hosté měli v úvodních kolech velmi slušné výsledky a do Vaňova přijeli povzbuzeni vysokou výhrou z minulého kola, kdy na svém hřišti rozstříleli Františkov 4:0.

ObrazekOd úvodních minut se hrál svižný fotbal, do šancí se ale žádný z týmů v úvodu nedostal. První vážnější šance domácích přišla ve 14.minutě a nezvykle hned skončila brankou. Bárta vracel hlavou odražený balon do vápna hostí, zde chyboval hostující obránce, který minul balon, toho využil Bouša a pohotovou střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre 1:0. Na druhou branku si diváci museli počkat do 34.minuty, to přišel první skvělý okamžik Jelínka v zápase, tomu ve vápně přiťukl míč Houda, následovala protisměrná klička a přesné zakončení vnitřním nártem 2:0. Povrly disponují mladým a pohyblivým týmem, takže se obrana Vaňova stále musela mít na pozoru a eliminovat jejich ataky, což se dařilo až na jednu vyjímku, když se míč po několika odrazech dostal na kopačky hostujícího útočníka, tomu ale dobře zmenšil střelecký úhel Burgr a klíčovým zákrokem prvního poločasu podržel svůj tým. Také díky tomu byl poločasový stav 2:0 pro domácí.

Ve druhém poločase se domácí soustředili hlavně na udržení výsledku. Hosté naopak vsadili vše na útočnou notu a domácím hráčům chvílemi pořádně zatápěli. Se svojí otevřenou hrou to ale hosté přehnali a z jejich ofsajdové pasti se vyvlíkl Jelínek, který od půlky hřiště postupoval sám na brankaře a znovu ukázal vaňovskému publiku, že se v těchto situacích umí orientovat a podél hostujícího gólmana vstřelil svůj druhý gól 3:0. Po pár minutách sahal Jelínek po hatrricku, jeho trestný kop ale skončil pouze na tyči. Povrly poté přišpendlili domácí v pokutovém území a dokázali využít zmatků ke vstřelení snižující branky. To se psala 68.minuta, takže bylo ještě mnoho času na zdramatizování výsledku. Domácí hráči to ale nedopustili a další branku už diváci neviděli, i když náznaky šancí byly na obou stranách. Na té vaňovské byl nebezpečný zejména Rytíř, se kterým si hostující obrana nevěděla rady, ani on už ale s výsledkem nedokázal pohnout.

Vaňov ani ve čtvrtém kole nepoznal hořkost porážky a zároveň si připsal první vítězství v soutěžním zápase pod trenérskou dvojicí Charvát, Donauf.

FOTKY OD RADKY

TJ VAŇOV - TJ POVRLY 3:1 (2:0)

branky Vaňova: Jelínek 2, Bouša

sestava: Burgr - Bárta, Dvořák J., Bouša, Protschke - Rytíř(89.Dvořák T.), Machek, Jelínek, Příhoda(78.Kodat) - Houda(62.Veselý), Vaňkát