Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výhrou nad Povrly udělal A tým rázný krok k záchraně

23. 5. 2010

autor: nasjara

Další důležitý krok k záchraně zvládlo vaňovské Áčko na domácí půdě v zápase proti na jaře výsledkově tápajících Povrlů.

Jako první v zápase zahrozili hosté, jejich šance ale brankou neskončila. Vaňov naopak dokázal hned v úvodu skórovat. Po nacvičeném rohu a centru Sluky do vápna se ve skrumáži nejlépe orientoval Bouša a bylo to 1:0. V prvním poločase domácí tlačili na obranu soupeře, který si pomáhal ve velkém vápně všemi možnými prostředky. Nejprve byl zkosen ve vápně Zemín, potom ve dvou případech Machek, to dokonce arbitr odpískal a ukázal na penaltu, vše ale z neznámého důvodu posléze odvolal. Hlavní rozhodčí našel odvahu na odpískání pokutového kopu až při čtvrtém penaltovém zákroku na Zemína těsně před přestávkou. Penaltu bezpečně proměnil Sluka a stanovil klidnější poločasové skóre 2:0.

Hned na začátku druhého poločasu domácí udeřili potřetí. Pěknou kombinační akci zakončil střelou pod víko Martinů. Vaňov byl při chuti a měl velké množtví šancí. Asi největší Zemín, který nejprve sám proti brankaři v jasné šanci neuspěl, o chvilku později se ve stejné situaci už ale nemýlil a protrhl tak snad svou střeleckou smůlu 4:0. Tento stav domácí hráče jakoby uspokojil a hra se vyrovnala. Hosté dokázali do konce zápasu už pouze zkorigovat po chybě v jinak dobře fungující domácí defenzivě na 4:1. Kaňkou ve druhém poločase bylo nepěkně vypadající zranění domácího stopera Bárty.

TJ VAŇOV "A" - TJ POVRLY "A" 4:1 (2:0)

branky: Bouša, Sluka pk., Martinů, Zemín

sestava: Štorc - Barta(75.Caninec), Bouša, Protschke, Sibal - Martinů, Machek, Sluka, Příhoda(70.Slanina) - Zemín, Houda(60.Hamala)