Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas v Dubicích muži nezvládli

 V dalším kole okresního přeboru zajížděli domácí na půdu nepříjemných Dubic. Nepříjemných hlavně chováním hráčů a diváků. Hosté doufali, že zápas bude alespoň řídit rozhodčí, který nepodlehne atmosféře a nenechá si nic líbit. Nestalo se tak a vystrašený a neschopný rádoby rozhodčí Sůra samozřejmě utkání nezvládl. Otáčel rohy, ignoroval urážky své osoby od domácích, byl nerozhodný a zákeřné fauly domácích netrestal nebo vůbec nepískal.
Zápas nezvládli však ani vaňovští, kteří ač hned v úvodu zápasu šli do vedení výstavní střelou Houdy do šibenice, opět nepochopitelně po brzkém vedení ubrali. Za vše mluví několik neproměněných šancí, které řešili ukvapeně nebo nepřesně. Příhoda odmítl nabídku Kodata, který mu předložil tutovku před odkrytou bránu, střela šla však daleko od domácích tyčí. Hrálo se jen na polovině domácích, ale většina šancí se řešila ukvapeně. Protschke při úniku dvou na jednoho hledal na druhé straně Němečka a trefil jediného bránícího hráče. Sólový průnik by byl rozhodně efektivnější. Tak po několika dalších příležitostech přišel zákonitý trest a domácí z penalty vyrovnali.
V druhé půli vaňovští zapnuli na vysoké obrátky a hrálo se jen na jedné polovině. Bohužel koncovka byla žalostná a ukázalo se, že Vaňovu chybí gólový hráč, který by rozhodl utkání. Největší šanci měl Němeček, který z malého vápna hlavou sice překonal brankáře, ale na čáre vykopával v poslední chvíli domácí hráč míč z branky. Deset minut před koncem přišla pohroma, kdy na radu domácích rozhodčí odpískal dva metry od hostujícího vápna trestný kop a domácí hráč jej proměnil i díky špatně postavenému Červinkovi ve vedoucí gól.
Tlak hostů byl drtivý, ale vedl pouze ke střele Brabce, kterou s námahou vytěsnil Pozděna na roh. Na výsledku se již nic nezměnilo a hosté, ač měli brát tři body, odjeli s prázdnou.

Dubice- Vaňov 2:1/1:1/

 

branka: Houda

Červinka-Grummich, Caninec/80. Brabec/, Dvořák, Protschke-Sibal, Houda, Martinů,Příhoda-Kodat, Němeček