Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov Cup 2010 je za námi

28. 6. 2010
Vaňov Cup 2010
termín: 26. 6. 2010
start 9:00
počet mužstev 18
obhájce titulu: Trosky                                 FOTO


     V pátek 25. 6. se sešel Náš Jára, Drtikol, Péťa Záleský, Varan a Pepa Šimek, aby připravili 4 kurty na 11. ročník turnaje v Nohejbale Vaňov Cup. Sice trochu sprchlo, ale vše bylo připraveno na druhý den.
     A v sobotu bylo nádherně, počásí přálo. Celkem se přihlásillo 18 týmů. Rozlosováno to bylo tak, že se hrálo ve 3 skupinách po 6 týmech každý s každým. Jako vždy na dva sety, do 10 bodů. Lehce po deváté hodině se mohlo začít. Atmosféra vynikající, z reproduktorů se linula přijemná hudba. Dokonce se přidaly  Vuvuzely z Mistrovství světa ve fotbale.
     Dostavily se i Trosky, obhájci titulu. Nechyběli opět Japonci ze sekty Óm-šinrik-jó, tým WC, Sportbar s kapitánem a pořadatelem turnaje Naším Járou, dále pak Chlumec i Skippy team, ve kterém si zahrál bývalý skvělý fotbalista a bývalý trenér Vaňoských fotbalistů Emil Rilke. Objevily se i nové tváře a nové týmy, a některé i zasáhly do bojů o medaile. Všichni si počasí i atmosféru pochvalovali.
     V týmu Sport Bar došlo k nečekaným změnám - zraněného Machyho nahradil Dvořka, který se zranil při posledním míči v prvním zápase, a tak nakonech dohrával Míra Hamala. Velkou podívanou pro všechny byl Jirka Jarošík, nyní hráč španělské Zaragozy (dříve Chelsea, Celtic). Ten nakonec se svým bratrem Honzou a Martinem Protschkem celý turnaj vyhráli. Ale začneme od začátku.
     Systém turnaje byl takový, že 16 týmů postupovalo do osmifinále, jen dva nejhorší z posledních míst si zahrály o posledního fleka.
Skupina A)
Dle očekávání skupinu A vyhrály Trosky, překvapením byla výhra WC nad Óm-šinrik-jó hned v prvním zápase, tím WC tým Japonců odsunulo na poslední místo skupiny. Kapitán týmu Kule-ma-na-kaši se pak modlil, aby nemuseli hrát o posledního fleka. Nakonec postoupili dále do vyřazovacích bojů.
Skupina B)
Tady vévodili bratři Jarošíkové z týmu Žaludi, které doplnil vaňovský hráč Martin Protschke. Poslední bez bodu skončili Borci na konec ve složení Paddy, Kody a Veselka. A bylo jasné, že si to rozdají o posledního fleka.
Skupina C)
Zde vyhráli Cákalové, nové tváře, druhý skončil Sport Bar. Poslední bez bodu skončil překvapivě Chlumec, stálice, která se ve Vaňově objevuje každý rok.

Chlumečáci si zahráli o posledního fleka s Borci na konec. A vyhráli, skončili tedy předposlední.

Play-off                           výsledky
osmifinále
Všechny zápasy se hrály pouze na 2 sety a skončili bez překvpaení. Papíroví favoriti potvrdili své role a bez problémů postoupili. Složení dvojic ve čtvrtfinále bylo velmi zajímavé.
čtvrtfinále
Trosky - Sport Bar
Tutti Pizza - Žaludi
Sováci - Čoudíci
Skippy Team - Cákalové

Od čtvrtfinále už měly zápasy výbornou úroveň a hráli se nádherné výměny za potlesku diváků. Dokazují to i fotografie.
Dál šli po boji Sport Bar, o finále hráli se Žaludi. Obhájce titulu Trosky skončily.
Druhá semifinálová dvojice byla Čoudíci a Cákalové.

Finále mělo nakonec složení Žaludi a Cákalové. Prvně jmenovaný tým vyhrál celý turnaj.
O 3. místo si zahrál Sport Bar s Čoudíky, ti nakonec brali bronz, na Sport Bar připadlo nelichotivé čtvrté bramborové místo.

Po celou dobu turnaje probíhal i souboj o Piv Plom, za nejvyšší konzumaci piva. Byly prakticky opět dva adepti - Óm-šinrik-jó a WC. A jako tradičně vyhrálo WC (zatím jediný vítěz této trofeje), které obhájilo titul po sedmé.

Diplom za nejhezčí dresy vyhrála sekta Óm-šinrik-jó z Japonska, jejich převlekání najdete zde

Nejužitečnějším hráčem byl zvolen Jirka Jarošík

Děkujeme všem zúčastněným týmům. Fanouškům a divákům, kteří se přišli podívat na skvělý nohejbal. A v příštím roce 2011 opět na Vaňov Cupu....


copyright by Drtikol