Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov Cup 2014 - výsledky

26. 1. 2015

Vaňov Cup 2014 je za námi. Po roční odmlce způsobené povodněmi na Labi se opět uskutečnil turnaj v nohejbale trojic. Již 14. ročník wink

 

 

Počasí přálo, bylo pěkně. Žádné horko, na sportování akorát. Dostavily se opět Trosky, které zaútočily na zlatý hattrick. Nechyběl opět jediný zahraniční zástupce - Japonci ze sekty Óm-šinrik-jó. A samozřejmě také tým WC, jejichž člen Brabi se chopil pořadatelství. A musíme uznat, že to zvládl na výbornou. Objevily se i nové tváře a nové týmy, a některé i zasáhly do bojů o medaile. Jmenujme hlavně SK Hostovice, za které nastoupil Náš Jára, který předešlé ročníky organizoval. Všichni si počasí, atmosféru a kvalitu kurtů pochvalovali.

Celkem se přihlásillo 14 týmů. Rozlosováno to bylo tak, že se hrálo ve 2 skupinách po 7 týmech každý s každým. Jako vždy na dva sety, do 10 bodů. Z každé skupiny postupovaly první 4 týmy do čtvrtfinále. A poslední mužstva si to rozdali O posledního fleka.

Lehce po deváté hodině se mohlo začít. Atmosféra vynikající, z reproduktorů se linula přijemná hudba.

 

Skupina A)

O prvenství ve skupině A bylo jednoznačně rozhodnuto, Trosky vyhráli všech 6 zápasů s přehledem a bez ztráty setu. Druzí skončili překvapivě FJV, tedy Štěrbovci. Úžasné drama se odehrálo v boji o další 2 postupová místa do play-off. Tedy o 3. a 4. místo A rozhodl jeden jediný bod. Na skvělém 3. místě se umístil tým WC se skóre 36:35. Zřejmě tím, že nebojovali o PivPlom a neholdovali tolik pivečku (Drtikol se věnoval pořadatelství), tak se lépe soustředili na hru.  Jako třetí hrál za ně Klingon a velmi do týmu zapadl. Na 4. místě skončil Bezhlaví Rytíři se skóre 36:36 A na 5. nelichotivém místě Japonci se skóre 35:36. Za Japonci na předposledním místě ve skupině skončili Matysové. A jasně poslední Joudové, které čekal zápas o posledního fleka.

 

Skupina B)

Béčko bylo vyrovnanější. Schodně 11 bodů získali Synot a SK Hostovice. Spolu remizovali, lepší skóre měl Synot. 3. skončili Borci na konec a jako čtvrtý do play-off postoupili Ústí Oils o lepší skóre před Morafis, kteří tedy skončili 5. Na 6. místě se umístili Sparťani. Poslední jednoznačně bez bodu skončili Soptíci a byli odkázání jako minulý rok (nastoupili pod jménem ???) do bojů o posledního fleka.

 

Play-off                          
Od vyřazovacích bojů měli zápas už výbornou úroveň, skvělou diváckou kulisu. Borci na kurtech se zapotili. I když všechny zápasy skončili ve dvou setech, vyjma finále, tak to zas tak jednoznačné nebylo. Bojovalo se o každý míč. Favoriti Synot, Trosky a SK Hostovice nezaváhali. A doplnili je tým FJV - rodinný klan Štěrbovců.

V semifinále ale jejich spanilá jízda skončila, nestačili výborný Synot, který tedy postoupil do finále. A k nim se přidali Trosky, které poslali do bojů o 3. místo tým SK Hostovice. A ty si alespoň tak spravili chuť a jednoznačně 2:0 porazili FJV a získali bronzové medaile. Na Štěrbovce zůstalo nelichotivé 4. bramborové místo.

Vítězem se nakonec stal Synot. Zvítězili 2:1 nad Trosky. Zápas to byl vynikající. Drama až do konce. Borci bojovali o každý míč a musíme uznat, že to byl opravdu vrchol turnaje nohejbal hodný profesionálů. Trosky tak nezkompletovali zlatý hattrick. Těsně po zápase u nich panoval smutek, ale u pivečka pod slunečníkem vše opadlo. Naopak Synot slavil vítězství!!!!

 

Výsledky

 

Zvláštní ocenění

Rozhodčí turnaje - Klaus Šilar

 

Nejužitečnější Hráč – Káťa z týmu Ústí Oils

 

Pivplom – Óm šinrikjó - ukončili nadvládu WC